De gemeenteraad van Velsen zet de samenwerking met de lokale omroep RTV Seaport voor de live uitzendingen van openbare vergaderingen voort.

Het live uitzenden van openbare raadsvergaderingen is een belangrijke manier om aan de inwoners van Velsen te laten zien welke onderwerpen er worden besproken en welke besluiten er worden genomen. De eerste samenwerking voor live-uitzendingen is tot stand gekomen in 2017. 
Sindsdien is er veel veranderd bij RTV Seaport en zijn er steeds meer mogelijkheden gekomen voor een goede communicatie. Daarom was het tijd voor een nieuw contract. 

Nieuw contract 

Er zijn een aantal duidelijke eisen gesteld voor de nieuwe programmering. Het doel is om inwoners zo goed mogelijk te informeren over de gemeenteraad en ook om inwoners meer te betrekken bij alle besluitvorming. 
Daar speelt de lokale omroep een rol in, omdat zij een groot bereik hebben. 

  • Behouden van live uitzendingen raadsvergaderingen met interviews.
  • Meer bereik voor de uitzendingen.
  • Meer verschillende kanalen (website, TV, radio, sociale media).
  • Meer achtergrondverhalen en toelichting bij raadsbesluiten.

Theo Koster (RTV Seaport): "We zijn uitgedaagd om met de meest geavanceerde apparatuur onafhankelijke journalistiek te bedrijven. Dat staat nu in het contract."

Theo Koster
 

Nieuwe programmering

Na meerdere bijeenkomsten en gesprekken is er een nieuwe programmering tot stand gekomen. We behouden wat goed is en verbeteren waar het kan. 
Heel concreet betekent dat: 

  • Live-uitzendingen van raadsvergaderingen met interviews.
  • Samenvattingen van alle sessievergaderingen.
  • Iedere maand achtergrondverhalen bij tenminste 2 raadsbesluiten.
  • Beter gebruik van TV, radio, website en sociale media zoals Facebook en Twitter.
  • Losse fragmenten van de interviews en hoogtepunten uit de debatten.

Falco Hoekstra (Griffie gemeente Velsen): "Er komen meer achtergrondverhalen, we gaan het niet alleen hebben over een bestemmingsplan, maar laten ook zien wat er dan gebouwd gaat worden".

Falco Hoekstra

Vanaf 1 mei 2021 gaan de nieuwe afspraken met RTV Seaport in werking.
In onderstaande filmpje krijgt u van Theo Koster (RTV Seaport) en Falco Hoekstra (Gemeente Velsen) een toelichting op het nieuwe contract. 

https://youtu.be/1YBuGGgYuIg