Bibliotheek Velserbroek

Multifunctionele accommodatie Velserbroek

De gemeente Velsen, Stichting Bibliotheek Velsen, Welzijn Velsen, en Stichting BuitenGewoon willen meer samen werken. Zo zorgen ze dat Velsenaren die in en rond Velserbroek wonen of werken, zo goed mogelijk gebruik kunnen maken van activiteiten op het gebied van dagbesteding, educatie, cultuur en welzijn. In de toekomst kun je in de bibliotheek niet alleen een boek lenen, maar ook bijvoorbeeld een cursus volgen of naar een juridisch inloopspreekuur.

Multifunctionele accommodatie Velserbroek

Om deze video te bekijken gaat u akkoord gaan met de voorwaarden en privacybeleid van Youtube.

In opdracht van de gemeenteraad van gemeente Velsen wordt in Velserbroek een multifunctionele accommodatie gemaakt. Dit is een plek waar u binnen kan lopen voor een kopje koffie, maar waar u ook informatie kunt halen over (financiële) vragen over zorg of voorzieningen. En er komen welzijnsactiviteiten voor jong en oud. Heel laagdrempelig.

Door samen op te trekken vanuit één locatie is het mogelijk om nauw samen te werken en meer gezamenlijke activiteiten aan te bieden. Zo kunnen we de inwoners van Velserbroek nog beter helpen en ondersteunen.  

Wat is er tot nu toe gebeurd?

In 2021 heeft de gemeenteraad een krediet van 2,2 miljoen euro afgegeven voor de verbouwing en vernieuwing van de bibliotheek Velserbroek tot een multifunctionele accommodatie

In het voorjaar van 2022 zijn de gemeente, Stichting Bibliotheek Velsen, Welzijn Velsen en Stichting Buitengewoon een samenwerking aangegaan om na te denken over een gezamenlijk aanbod van activiteiten.

Vanaf het voorjaar 2022 is samen met Butselaar CS Architecten gewerkt aan een voorlopig ontwerp voor de verbouwing van het pand.

Net voor de kerst 2022 heeft de gemeenteraad van Velsen ingestemd met de plannen. Sindsdien werken we aan de verdere uitwerking van de plannen tot een definitief ontwerp.

Wat gaat er nu gebeuren?

Naast het verder uitwerken van het bestaande ontwerp tot een definitief ontwerp, starten we met de voorbereidingen voor aanbesteding van de bouw werkzaamheden. Verder maken we ook plannen voor de boekenkasten en het meubilair. Als alles volgens planning verloopt is het pand begin 2024 klaar voor gebruik.

De gemeente is daarnaast samen met haar partners op zoek naar een tijdelijke plek voor de bibliotheek en Stichting BuitenGewoon. Het gaat om een tijdelijke plek waar ze hun diensten kunnen aanbieden tijdens de verbouwing.

De verhuizing van de activiteiten van Welzijn Velsen naar de nieuwe multifunctionele accommodatie heeft gevolgen voor de activiteiten die nu in de Hofstede plaats vinden. De gemeenteraad heeft gevraagd om deze gevolgen in kaart te brengen. Ook heeft de gemeenteraad gevraagd na te denken over oplossingen voor problemen die er mogelijk zijn. De gemeente doet dit onderzoek samen met Stichting Welzijn Velsen, de vrijwilligers die in de Hofstede werken, deelnemers van de activiteiten en bewoners van de Hofstede. Het onderzoek is voor de zomer klaar.

Contact 

Domein Samenleving  Wim Gravemaker via wgravemaker@velsen.nl of telefoonnummer 06 40470834.

Contact met de gemeente

14 0255 of 0255 567200
Of kijk op de pagina Contact

Adres

Bezoekadres: Dudokplein 1, 1971 EN IJmuiden
Postadres: Postbus 465, 1970 AL IJmuiden

Openingstijden algemeen

Op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur.
Op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. 

Openingstijden Burgerzaken

Op werkdagen van 08.00 tot 16.00 uur.
Op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.