Vanwege de oplopende besmettingscijfers en ziekenhuisopnames heeft het demissionair kabinet nieuwe coronamaatregelen aangekondigd. Eén van de maatregelen richt zich op het dragen van een mondkapje in openbare gebouwen, waar geen coronatoegangsbewijs wordt gebruikt. 

Publieke locaties

Vanaf zaterdag 6 november 2021 is het vanuit de Rijksoverheid weer verplicht gesteld om mondkapje te dragen in openbare gebouwen, waar geen coronatoegangsbewijzen worden gebruikt. Dit geldt onder andere voor:

  • In alle voor publiek toegankelijke gebouwen binnen en overdekte gebieden waar geen coronatoegangsbewijs wordt gebruikt zoals: gemeentehuizen, supermarkten, winkels, bibliotheken, spellocaties, pretparken.  
  • Het openbaar vervoer (ook op de pont), in stations, inclusief winkels op het station, op perrons en bij tram- en bushaltes.
  • Op luchthavens en in vliegtuigen.
  • Bij verplaatsing in mbo scholen, hogescholen en universiteiten. Als je zit mag het mondkapje af.
  • Bij de uitvoering van contactberoepen, waar nodig, dit geldt zowel voor klant als voor dienstverlener. 

Publiekshal gemeentehuis

De publiekshal van het gemeentehuis in Velsen is een publieke locatie waar geen coronatoegangsbewijs wordt gebruikt. Dit betekent dat de gemeente u verzoekt een mondkapje te dragen bij binnenkomst van de publiekshal, de aanwijzingen van de gastheer of gastvrouw op te volgen en elkaar de ruimte te geven. Heeft u verkoudheidsklachten? Kom dan op een ander moment richting het gemeentehuis en laat u testen.

Meer informatie over het dragen van mondkapjes is te vinden op Rijksoverheid.

De afbeelding toont waar het dragen van een mondkapje verplicht is