Lokale gezelschappen op Plein 1945 in juni en juli

02 juli 2024
Actueel nieuws

Op plein 1945 hangen sinds deze week zo’n 280 bloembakken aan 96 balkons van de woningen van de Winkelstichting. De actie is een onderdeel van het verlevendigen van het Plein 1945.

In de visie Pont tot Park is Plein 1945 bestempeld als horecaplein. In de toekomst vindt er waarschijnlijk een verdergaande herinrichting van het plein plaats. Omdat het plein nu al wel wat sfeer en levendigheid kan gebruiken zijn de bloembakken opgehangen. De bakken blijven hangen tot het najaar en komen in het voorjaar van 2025 weer terug.

De bloembakken zijn een initiatief van de bewoners en zijn gerealiseerd met steun van de Winkelstichting en gemeente Velsen. 

Muziek, zang en cultuur

Om het Plein extra te verlevendigen komen lokale culturele gezelschappen korte demonstraties, presentaties en openbare repetities geven. Op 6 en 13 juli kunt u vanaf 15.00 uur kennis maken met hun aanbod. 

Optreden DanceWorks en Shantykoor Nortade op Plein 1945

Zaterdag 6 juli geeft DanceWorks om 15.00 uur  en Shantykoor Nortada om 16.00 uur een optreden op Plein 1945. 

DanceWorks laat zaterdag demo’s in diverse dansstijlen zien en aansluitend is er een dansworkshop voor kinderen. Het nieuwe seizoen van DanceWorks begint op 2 september. Daar kunt u zich nog voor aanmelden via info@kunstformvelsen.nl (ook voor meer informatie). 

Om 16.00 uur start het optreden van het Shantykoor Nortada die, aldus Cees Pootjes, vooral 'liedjes uit de oude zeilvaart om het werk te verlichten' zingen. Nortada treedt veel op in verzorgingstehuizen en op korenfestivals, maar kijkt er als IJmuidens koor naar uit om in eigen stad voor eigen publiek op te treden. Een lekker diverse zaterdagmiddag dus.

Meer informatie over de Zomerse Zaterdagen op Plein 1945 vindt u op ijmuiden.nl/uitagendaexterne-link-icoon.