Lara Seegers (VVD Velsen): Onze kinderen zijn onze toekomst

28 februari 2023
Raadscolumn
raadslid Lara Seegers in de burgerzaal

Het is bijna een jaar geleden dat ik als raadslid beëdigd ben. Ik wil iedereen bedanken die op mij heeft gestemd en mij het vertrouwen heeft gegeven. Als moeder van twee zonen heb ik deze keuze gemaakt om mee te helpen de wereld en Velsen een stukje beter te maken

Het is bijna een jaar geleden dat ik als raadslid beëdigd ben. Ik wil iedereen bedanken die op mij heeft gestemd en mij het vertrouwen heeft gegeven. Als  moeder van twee zonen heb ik deze keuze gemaakt om mee te helpen de wereld en Velsen een stukje beter te maken. Dit kan ik niet alleen, dit doen we samen. Daarom zal ik mijn uiterste best doen voor u om er een veilig gezond en beter Velsen van te maken samen met mijn fractie de VVD en de raadsleden van Velsen. Een Velsen om trots op te zijn, met de grootste zeesluis ter wereld!

We zijn rijk aan duinen, strand, parken en cultuur. Alles is aanwezig.
Volksvertegenwoordiger zijn is voor mij een grote eer. Ik mag u stem zijn in onze gemeente.

Ik houd mij bezig met zorg, sport, ondernemen, veiligheid en het milieu. Zo zit ik bij de werkgroep Integriteit en Ondermijning van de raad. Ik wil dat mijn gemeente een veilige gemeente is, waar iedereen zich thuis voelt en elkaar helpt.

Liefdevolle zorg, dichtbij huis

In de raad houd ik mij bezig met armoedebestrijding en kinderopvang. De VVD wil duidelijke praktische en goede zorg, waarin de Velsenaren centraal staan. Hulp die voor iedereen betaalbaar blijft, maar ook snel beschikbaar is en van goede kwaliteit. Hulp die zo dicht mogelijk bij huis wordt georganiseerd, zodat het weinig aanpassing vraagt aan ons dagelijks leven. Waardoor je in je eigen buurt goed oud kunt worden. Kortom:

  • Levensloopbestendige woningen
  • Basisondersteuning in het dagelijks leven
  • Snelle beschikbare kwalitatief goede zorg
  • Ondersteuning bij zwaardere hulpvraag.

Tevens mag ik als raadslid deel zijn de werkgroep Jongeren en Politiek, bekend als het John van Dijkfonds. Dit is een werkgroep van de gemeenteraad om kinderen en jongeren en politiek dichter bij elkaar te brengen en extra aandacht te geven. Daarvoor nodigen wij klassen uit om het spel Democracity te spelen. Ik vind het leuk om dit te begeleiden. 

Wij hebben de afgelopen maanden vergaderd over het realiseren van een kinderraad in Velsen. Op woensdag 19 april 2023 vindt de eerste vergadering van de Kinderraad plaats. 
Graag wil ik die verbindende factor zijn en voor je klaarstaan. Heb je vragen of ideeën die ik in kan brengen? Stuur ze naar lseegers@velsen.nl. Ik ben er voor jou!
 

Contact met de gemeente

14 0255 of 0255 567200
Of kijk op de pagina Contact

Adres

Bezoekadres: Dudokplein 1, 1971 EN IJmuiden
Postadres: Postbus 465, 1970 AL IJmuiden

Openingstijden algemeen

Op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur.
Op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. 

Openingstijden Burgerzaken

Op werkdagen van 08.00 tot 16.00 uur.
Op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.