Steeds vaker laten kinderen hun stem horen over het klimaat. Dat is belangrijk omdat het over hun toekomst gaat. Klimaatverbond Nederland organiseert daarom samen met de Missing Chapter Foundation, gemeente Velsen en het Pieter Vermeulen Museum de landelijke Kinderklimaattop in Velsen. 

Luisteren naar de generatie van de toekomst

De Kinderklimaattop slaat een brug tussen de jongere generatie en de generatie die nu aan zet is. Zij die nu in actie moeten komen om voorbereid te zijn op de klimaatverandering en de maatregelen die nodig zijn voor een duurzame leefbare samenleving. Groepen 8 van Nederlandse basisscholen krijgen de kans om ideeën over een klimaatvriendelijke wereld te ontdekken, uit te werken en te bespreken met belangrijke personen die echt verschil kunnen maken.
 

Kinderklimaattop geannuleerd

De Nederlandse overheid heeft een aantal maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen. Eén van die maatregelen is een verbod op bijeenkomsten in heel Nederland met meer dan 100 mensen tot en met 31 maart 2020. Op basis van de nieuwe maatregelen is de Kinderklimaattop in Velsen geannuleerd.

 
Meer weten? Bekijk de aftermovie van de Kinderklimaattop van 2019: