Van 12 oktober tot en met 6 november gaan we in de gemeente Velsen aan de slag met klimaat en duurzaamheid. Vier weken lang besteden we aandacht aan slimmer energie opwekken, besparen en klimaatbewuster leven en werken.

Veel inwoners en organisaties hebben inmiddels grote stappen gezet. Tijdens de klimaatweken delen we ervaringen, tips en informatie als motivatie om zelf noodzakelijke stappen te zetten. Er is veel meer mogelijk dan je denkt. We willen je aan het denken zetten en we nodigen je uit om in gesprek te gaan en om in actie te komen. Velsen is op weg naar een duurzame, klimaat-neutrale gemeente. Verandering bereiken we sámen met inwoners, instellingen en ondernemers. Daarom hebben we samen met lokale partners (o.a. Energiek Velsen, ODIJ, PVM en BRAK) een veelzijdig programma opgesteld.

Logo Klimaatweken

Meedoen?

Zien we je bij één van de volgende activiteiten?

12 oktober: ondernemer in Velsen? En wil je verduurzamen? Volg de webinar Samen en lokaal verduurzamen van vereniging GreenBiz IJmond.

28 oktober: Vind je schone lucht belangrijk? Meld je aan voor een online meet-up van BRAK en Hollandse luchten!

28 oktober: Hoe gaan we in Velsen aan de slag om in 2050 van het gas af te zijn? En wat vinden inwoners daarvan? Gemeente Velsen gaat met inwoners in gesprek over hoe Velsen de komende jaren van het gas af gaat. Meer informatie.

31 oktober: Neem een kijkje in een duurzaam huis en kijk wat je zelf kunt doen! Doe mee met de duurzame huizenroute. Meer informatie.  

3 november: GreenBiz Deals in Velsen. Ben je een ondernemer en wil je graag verduurzamen? Tijdens deze bijeenkomst willen we graag met zo veel mogelijk ondernemers de GreenBiz green deal ondertekenen: samen  verduurzamen. 

5 november: Geld besparen door minder energie te verbruiken? De energiebus met gratis duurzaamheidsadvies van Duurzaam Bouwloket staat vandaag in.. IJmuiden! Meer informatie. UPDATE: helaas gaat deze door de verscherpte coronamaatregelen niet door!

7 november: Neem een kijkje in een duurzaam huis en kijk wat je zelf kunt doen! Doe mee met de duurzame huizenroute. Meer informatie.

Meer initiatieven

Naast de activiteiten die we organiseren delen we ook vier weken lang berichten over klimaat en duurzaamheid op al onze kanalen. Volg ons in De Jutter/Hofgeest, op de sociale mediakanalen van gemeente Velsen, en via de website: duurzaamvelsen.nl.

Meer weten?

Niets meer missen en ook na de klimaatweken op de hoogte blijven? Meld je aan voor de Duurzaam Velsen nieuwsbrief.