Inwonersbrief Velsen-Noord asielzoekers

16 februari 2023
Opvang vluchtelingen
Bewonersbrief

Op het opvangschip in Velsen-Noord worden 1.000 asielzoekers opgevangen. Het schip zou 1 maart 2023 weggaan. Omdat er nog steeds veel te weinig opvangplekken zijn, vroeg het Rijk ons of het schip langer mag blijven. Voordat wij hier een besluit over nemen, willen we eerst weten wat de inwoners van Velsen-Noord hier van vinden.

Daarvoor kunnen zij online een vragenlijst invullen. Dit kan tot en met zondag 26 februari 2023. Inwoners uit Velsen-Noord kunnen zich ook aanmelden om tijdens een bijeenkomst ideeën mee te geven. 

Online vragenlijst anoniem invullen

Alle inwoners van Velsen-Noord van 18 jaar en ouder kunnen online de vragenlijst invullen. We vinden het belangrijk dat veel mensen dat doen. Dan weten we namelijk of inwoners vinden of het opvangschip langer mag blijven, of weg moet. Er zijn ook een aantal andere vragen. Bijvoorbeeld waarom u vindt dat het schip weg moet. Of als u vindt dat het schip mag blijven, welke afspraken voor u dan belangrijk zijn. Kijk voor een voorbeeld van de vragen op de pagina 'Vragenlijst'.

De vragenlijst is helemaal anoniem. Dit betekent dat niemand weet wat u invult. Ook de gemeente kan dat niet zien. We kunnen alleen zien hoeveel mensen een antwoord geven.

Iedereen mag de vragenlijst 1 keer invullen. Daarom krijgen briefontvangers een unieke code waarmee ze kunnen inloggen. Inwoners van Velsen-Noord kunnen de vragenlijst invullen tot en met zondag 26 februari 2023. Het is belangrijk dat ze dat op tijd doen. Anders kunnen we de antwoorden niet meer meenemen.

Kunt u de vragenlijst niet zelf invullen?

Misschien lukt het u niet om de vragenlijst zelf online in te vullen. Bijvoorbeeld omdat u geen computer of internet heeft. Of omdat u de vragen niet goed begrijpt. In buurtcentrum De Stek zijn op maandag 20 februari van 10:00 tot 13:00 uur en vrijdag 24 februari van 9:00 tot 13:00 uur mensen die u kunnen helpen. U kunt dan gewoon binnenlopen. Neem deze brief mee. De code in deze brief hebben we nodig om u te helpen. Het adres van buurtcentrum De Stek is Heirweg 2A in Velsen-Noord.

Aanmelden voor bijeenkomsten

U kunt zich ook aanmelden voor een bijeenkomst in buurtcentrum De Stek (Heirweg 2A in Velsen-Noord). Deze is bedoeld om extra informatie op te halen. U kunt bijvoorbeeld uw ideeën meegeven over het opvangschip. U kunt ook vragen stellen. De bijeenkomst vervangt de vragenlijst niet. Het is belangrijk dat u de vragenlijst invult als u wilt laten weten of u vindt dat het schip langer mag blijven of weg moet, en wat uw ervaring is met het opvangschip.

Aanmelden voor een bijeenkomst is verplicht. Zonder aanmelding mag u niet naar binnen. De bijeenkomsten zijn alleen voor inwoners van Velsen-Noord. Ze zijn op maandag 20 februari van 20:00 tot 22:00 uur en op woensdag 22 februari van 19:30 tot 21:30 uur. U kunt zich aanmelden tot en met de dag voor de bijeenkomst. Dat kan door een mail te sturen naar opvang@velsen.nl. Zet in de mail:

  • Voor welke datum u zich aanmeldt;
  • Uw naam en adres. Als u bijvoorbeeld samen met uw partner komt, moet u van beide personen de gegevens in de mail zetten.

Voor elke bijeenkomst is een beperkt aantal plekken. Als de twee datums vol zitten, plannen we een extra bijeenkomst. Als u zich aanmeldt voor een bijeenkomst die al vol is, krijgt u een mail met een andere datum waar nog wel plek is.

Wat doet de gemeente met de resultaten?

De gemeente gaat besluiten of het opvangschip weg moet, of langer mag blijven. We willen met de vragenlijst en bijeenkomsten te weten komen wat u daar als inwoner van vindt. Als we dat weten, kunnen we beter een besluit nemen. Daarom is het belangrijk dat u de vragenlijst invult. De resultaten van de vragenlijst kunt u vanaf 10 maart vinden op de pagina Opvang vluchtelingen.

Vragen?

Heeft u nog een vraag? Neem dan contact met ons op. Dat kan via opvang@velsen.nl, of via telefoonnummer 14 0255 (zonder kengetal) of 0255 567 200.

 

Contact met de gemeente

14 0255 of 0255 567200
Of kijk op de pagina Contact

Adres

Bezoekadres: Dudokplein 1, 1971 EN IJmuiden
Postadres: Postbus 465, 1970 AL IJmuiden

Openingstijden algemeen

Op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur.
Op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. 

Openingstijden Burgerzaken

Op werkdagen van 08.00 tot 16.00 uur.
Op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.