Inwoners denken mee over minder afval

24 januari 2024
Actueel nieuws

Het recycle-tarief zorgde het afgelopen jaar voor 37% minder restafval in Velsen. Wat is er nodig om te zorgen dat er nog minder afval overblijft? Hiervoor starten gemeente Velsen en HVC een proef in een deel van Velserbroek.

Inwoners uit de Maadbuurt denken mee hoe we makkelijker stappen kunnen zetten naar nog minder afval. Zij kunnen aangeven wat zij nodig hebben om afval nog beter te scheiden en te verminderen.

Opruimdag met bewoners

Afgelopen zaterdag vond voor de bewoners uit deze buurt een opruimdag plaats aan De Weid in Velserbroek. Bij een pop-up milieustraat konden zij gratis hun grof afval, oude elektrische apparaten, papier, plastic en snoeiafval inleveren. Ook stonden de wijkverbinder, afvalcoaches en chauffeurs van HVC klaar om vragen te beantwoorden.

Het was al vroeg een drukte van belang. In de verschillende containers van HVC konden inwoners hun afval gescheiden weggooien zodat het gerecycled kan worden. 

Ook wethouder Marie-Thérèse Meijs nam een kijkje: 'Afval scheiden is goed voor het milieu én voor de portemonnee van inwoners. Daarnaast is het belangrijk dat we samen met inwoners kijken hoe we kunnen zorgen voor nog minder afval. Ik werd er blij van om te zien dat zoveel inwoners in deze buurt goed bezig zijn met afval scheiden én met ons mee willen denken over het verminderen van de afvalberg.' 

Contact met de gemeente

14 0255 of 0255 567200
Of kijk op de pagina Contact

Adres

Bezoekadres: Dudokplein 1, 1971 EN IJmuiden
Postadres: Postbus 465, 1970 AL IJmuiden

Openingstijden algemeen

Op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur.
Op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. 

Openingstijden Burgerzaken

Op werkdagen van 08.00 tot 16.00 uur.
Op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.