Publiekscampagne ‘Ook later lekker wonen.nu'

Nu woont u misschien nog lekker, maar is dat over tien of twintig jaar nog zo? Nadenken over hoe u dan wilt wonen is helemaal niet gek. Sterker nog, dat is slim. Laat u inspireren op ooklaterlekkerwonen.nu en bekijk de mogelijkheden.

Woningaanpassingen

Er zijn veel mogelijkheden om uw woning (nu al) aan te passen voor later. Vaak gaat het om het toevoegen van comfort, het creëren van meer ruimte en het weghalen van drempels. Nodig voor later, handig voor nu.

Lees meer over woningaanpassingen op VelsenWijzer

Verhuizen

Het kan zijn dat u wilt verhuizen naar een geschikte woning omdat u beperkingen hebt. 

Zelfstandig wonen

  • Wilt u een woning kopen? Neem dan contact op met de lokale makelaars. 
  • Wilt u een (senioren) woning huren? Schrijft u zich op tijd in voor een (sociale) huurwoning op mijnwoonservice.nl.
  • Woont u al in een sociale huurwoning? En wilt u verhuizen naar een meer geschikte woning? Let op dat u zich opnieuw inschrijft bij mijnwoonservice.nl.

Gemeenschappelijk wonen 50 plus

Ook zijn er particuliere initiatieven van ouderen om gemeenschappelijk te wonen. Lees meer over de landelijke vereniging Gemeenschappelijk wonen 50 plus.

In Velsen wonen ouderen samen bij de Woongemeenschap Zilvermeeuw in Velserbroek.

Wonen met zorg

In Velsen zijn diverse mogelijkheden als u wilt wonen met extra zorg.

  • Wilt u zelfstandig wonen, maar met zorg en extra services? U vindt deze woonvorm in woonzorgcomplex De Moerberg in IJmuiden. Lees meer over wonen met zorg op Zorgbalans.
  • Hebt u veel zorg nodig of bent u ouder dan 75 jaar? Dan kunt u in aanmerking komen voor een zorgwoning. Deze woningen zijn te vinden in de nabijheid van een verzorgings- of buurthuis waar u als bewoner gebruik kunt maken van de dagactiviteiten. Via Woonservice kunt u reageren op beschikbare zorgwoningen. U moet wel ingeschreven staan. De wachttijd hangt af van de inschrijfduur, voorkeuren en eventuele zorgindicatie, medische of sociale urgentie.
  • Hebt u dagelijks veel zorg nodig? Dan kunt u in een zorgcentrum gaan wonen.  
  • Kleinschalig beschermd wonen voor mensen met dementie