Wie ruimt een kadaver in de sloot op? Wie is verantwoordelijk voor het onderhoud van de beschoeiing? Hier vindt u het antwoord op deze en andere vragen over oppervlaktewater.
 

Door warm weer lopen vooral watervogels en vissen kans op botulisme. Vooral ondiep en stilstaand water warmt snel op, waardoor de kans op vergiftiging van waterdieren toeneemt. Ziet u dode vogels, eenden, vissen of andere dieren in het water liggen, meld dit dan direct bij de gemeente Velsen. Medewerkers van de gemeente zorgen voor het opruimen van de dieren, om de kans op uitbraak van botulisme te verkleinen.

De gemeente hanteert hierin een vast schema waarin de gemeente op alle waterwegen rommel en overtollig riet weghaalt. Mocht u in of rondom het water zaken aantreffen die daar niet thuishoren, meld dit dan aan de gemeente.

Als de beschoeiing onderdeel uitmaakt van een woonerf, dan is de eigenaar verantwoordelijk dat de beschoeiing in orde is. In de openbare ruimte is de gemeente daar verantwoordelijk voor en zorgt zij voor het onderhoud van de beschoeiing.