De overheid zorgt voor maatregelen en informatie voor terrorismebestrijding. Ook burgers kunnen een bijdrage leveren aan de bestrijding van terrorisme.

Iedereen kan een bijdrage leveren aan de bestrijding van terrorisme. In uw eigen woon- of werkomgeving bent u deskundig. U kunt het beste zien of er iets ongewoons aan de hand is. Wees daarom alert tijdens uw dagelijkse activiteiten. Mocht u iets ongewoons of verdachts opmerken, neem dan contact op met de plaatselijke politie op telefoonnummer (0900) 88 44. U kunt uw tip ook anoniem melden via Meld Misdaad Anoniem (0800) 70 00.

Wat te doen bij verhoogde dreiging

Wanneer er ergens in Nederland sprake is van een verhoogde dreiging, laat de minister van Veiligheid en Justitie weten wat er aan de hand is en op welke locatie(s). Dit doet hij door middel van een persbericht of persconferentie. Lokale autoriteiten en/of betrokken sectoren waar de dreiging verhoogd is, laten u weten wat u moet doen. Ook op de website van Velsen kunt u in dat geval meer informatie krijgen.
Het is ook mogelijk dat de sirene gaat. Ga in dat geval naar binnen, zet radio of tv op de lokale zender en wacht verdere instructies af. Lees meer over 

Wat te doen als er een aanslag dreigt of plaatsvindt

Ondanks alle maatregelen, kan niet altijd voorkomen worden dat er een aanslag dreigt of plaatsvindt. De maatregelen kunnen de kans op een aanslag wel kleiner maken. Wat u moet doen als er toch een aanslag plaatsvindt, leest u op de website www.nctv.nl.

Wat te doen bij een aanslag in het buitenland

Als in het buitenland een terroristische aanslag heeft plaatsgevonden, wordt in de meeste gevallen in Nederland een speciaal telefoonnummer geopend waar u kunt informeren naar de situatie van Nederlanders ter plaatse. Dat nummer wordt bekendgemaakt via de media en via de website www.rijksoverheid.nl van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Op deze website staan ook actuele reisadviezen.

Hebt u vragen?

E-mail naar veiligheid@velsen.nl.

Zie ook

Webpagina's bijlagen, externe sites voor extra informatie:

Beleid & Wetgeving

Dit product is gebaseerd op landelijke wetgeving en/of plaatselijk beleid
wetten.overheid.nl