De Gemeente Velsen wil acute hulp bij een hartstilstand verbeteren. Als meer burgerhulpverleners er snel bij zijn die weten hoe ze moeten reanimeren en weten waar een AED apparaat hangt, is de kans op overleven veel groter! Daarom zijn we gestart met Hartveilig Wonen in Velsen.
 

Red een leven, ga voor Hartveilig Wonen in Velsen!

Jaarlijks worden er 15.000 mensen in Nederland getroffen door een hartstilstand. Dit kan overal gebeuren: op het werk, in huis, tijdens het sporten of op straat. De kans op overleven is het grootst wanneer er binnen 6 minuten acute hulp verleend wordt. Een ambulance kan niet altijd binnen deze cruciale tijd arriveren.

Netwerk Hartveilig Wonen in Velsen

Vrijwilligers en AED houders die zijn aangesloten op het landelijke sms/app netwerk ‘Hartveilig Wonen’ kunnen deze acute hulp verlenen en dus levens redden. Een AED is een Automatische Externe Defibrillator, een draagbaar apparaat dat helpt bij het reanimeren. Ze hangen her en der in de gemeente, in winkels en in de hal van het gemeentehuis bijvoorbeeld.

De Gemeente Velsen bouwt het netwerk Hartveilig Wonen ook in Velsen op. Daar hebben wij u voor nodig: als vrijwilliger of als vereniging / winkelier / organisatie of particulier die een AED heeft. Vrijwilligers en AED-bezitters uit het netwerk worden met een sms-je of een app gealarmeerd als iemand in de buurt gereanimeerd moet worden.

Aanmelden!

Wilt u ook vrijwilliger worden bij Hartveilig Wonen en levens redden? Meld u dan aan als vrijwilliger (aanmelden) of stel uw AED beschikbaar (aanmelden).

Meer weten?

Bekijk de website ikbenstandby.nl voor meer informatie. Of bekijk ook dit YouTube filmpje of deze Facebookpagina van Hartveilig Wonen Velsen.