De Gemeente Velsen wil acute hulp bij een hartstilstand verbeteren. Als meer burgerhulpverleners er snel bij zijn en weten hoe ze moeten reanimeren en/of weten waar een AED apparaat hangt, is de kans op overleven veel groter! 

Red een leven, ga voor HartslagNu in Velsen!

Wekelijks worden er 300 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Dit kan overal gebeuren: op het werk, in huis, tijdens het sporten of op straat. De kans op overleven is het grootst wanneer er binnen 6 minuten acute hulp verleend wordt. Een ambulance kan niet altijd binnen deze cruciale tijd arriveren.

Netwerk Hartveilig Wonen in Velsen is HartslagNu

HartveiligWonen en HartslagNu, de twee alarmeringssystemen voor reanimatie- en AED hulpverlening in Nederland, hebben de handen ineen geslagen. Zij zijn nu bekend als HartslagNu. HartslagNu alarmeert burgers die in de buurt zijn van een melding van een circulatiestilstand, ook wel hartstilstand genoemd. Deze alarmering verloopt automatisch via de meldkamer ambulancezorg. 

Vrijwilligers en AED houders die zijn aangesloten op het landelijke sms/app netwerk ‘HartslagNu’ kunnen deze acute hulp verlenen en dus levens redden. Een AED is een Automatische Externe Defibrillator, een draagbaar apparaat dat helpt bij het reanimeren. Ze hangen her en der in de gemeente, in winkels en naast de ingang van het gemeentehuis (draaideur aan het Dudokplein) bijvoorbeeld.

De Gemeente Velsen bouwt het netwerk HartslagNu verder uit in Velsen. Daar hebben wij u voor nodig: als vrijwilliger of als vereniging / winkelier / organisatie of particulier die een AED heeft. Vrijwilligers, ook wel burgerhulpverleners genoemd, en AED-bezitters uit het netwerk worden met een sms'je of een app gealarmeerd als iemand in de buurt gereanimeerd moet worden.

Aanmelden!

Wilt u ook burgerhulpverlener worden bij HartslagNU en levens redden? Meld u dan aan als vrijwilliger of stel uw AED beschikbaar.

Meer weten?

Bekijk de website hartslagnu.nl voor meer informatie of animatie van HartslagNu.