Om de leefbaarheid voor iedereen in Gemeente Velsen zo hoog mogelijk te houden, hebben we een aantal regels opgesteld rond honden.

  • Er geldt een opruimplicht voor hondenpoep, behalve op de losloopplekken
  • Neem altijd een opruimmiddel zoals een zakje mee
  • Honden moeten worden aangelijnd, behalve op de losloopplekken
  • Kinderspeelplaatsen zijn verboden gebied voor honden
  • Een verbod voor honden is niet van toepassing voor (blinden)geleidehonden
  • De gemeente houdt een oogje in het zeil om ervoor te zorgen dat uw hond een graag geziene gast blijft. Bij overtreding krijgt u een boete, dus neem geen risico.

Hebt u een geleidehond?

Maakt u vanwege een handicap gebruik van een geleidehond? Dan hoeft u de hondenpoep niet op te ruimen. Wel verwachten wij dat uw hond poept op een plek waar dat geen overlast geeft.

Honden op het strand

Om een evenwicht te vinden tussen alle gebruikers van het strand en de honden op het strand zijn er op het strand een aantal regels. In het kort:

Strandzones

Locatie

1 oktober tot 1 april

1 april tot 1 oktober

IJmuiden

Zone 1 en 2

Loslopen

Geen honden toegestaan*

Zone 3 en 4

Loslopen

Loslopen

Kleine strand

Aangelijnd

Geen honden toegestaan **

Velsen-Noord

Zone 1 en 3

Loslopen

Aangelijnd

Zone 2

Loslopen

Loslopen

*Op het strand van IJmuiden tussen de Zuidpier en IJmuiderslag mogen van 1 april tot 1 oktober geen honden komen op het strand.

** Op het zogenaamde Kleine Strand in IJmuiden (tussen de Noord- en de Zuidpier) mogen in de zomer geen honden komen. Voor de eigenaren/huurders van huisjes op de stranden wordt een uitzondering gemaakt, zolang de hond aangelijnd in de directe nabijheid van het huisje blijft.

Zones

Bekijk voor de zonering de folder: PDFBegrenzing en zonering strand Gemeente Velsen 2019.pdf

Straatbord met spelende hond en de tekst 'Uitlaatplek'Straatbord met spelende kinderen en de tekst 'Speelplek. Verboden voor honden''.

 

 

 

 

 

Hondenbelasting

Houdt u één of meer honden, dan moet u aangifte doen voor de hondenbelasting door het invullen van het aangiftebiljet hondenbelasting.