Trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan doet u niet zomaar. Het is een speciale dag voor u en uw partner. Daarom willen wij er alles aan doen om deze dag zo bijzonder mogelijk te maken.

Huwelijkstaart

Bij Gemeente Velsen kunt u uw voorkeur aangeven door wie u het huwelijk wilt laten voltrekken. Dit wordt gedaan door een trouwambtenaar.

Voorwaarden

  • De keuze van een trouwambtenaar moet minimaal 2 maanden voor de huwelijksdatum bekend zijn.
  • Een voorkeur aangeven voor een 'Babs' (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand) geldt niet voor de gratis huwelijken en de huwelijken met een bescheiden ceremonie.
  • U kunt uw huwelijk ook laten sluiten door bijvoorbeeld uw vader, moeder, goede vriend of collega. Deze persoon wordt dan voor één dag benoemd. Lees meer bij het product 'Trouwambtenaar voor 1 dag'.
  • Wilt u een BABS uit een andere gemeente? Lees meer over de voorwaarden bij het product 'Trouwambtenaar vanuit een andere gemeente'.

Op deze pagina vindt u alle Buitengewoon Ambtenaren van de Burgerlijke Stand. Wanneer u op een foto klikt, kunt u de tekst lezen waarin de trouwambtenaar zich aan u voorstelt.