U wilt gaan trouwen of uw partnerschap laten registreren. U heeft over alle details nagedacht. Of u weet nog niet precies wat u wilt, of wat er mogelijk is. Op deze pagina vindt u alle informatie die u zoekt en wat Gemeente Velsen voor u kan betekenen. Ook bieden wij u de mogelijkheid om op verschillende locaties te kunnen trouwen (huwelijk op locatie). Wij kijken met u mee, zodat de huwelijksplechtigheid of partnerregistratie ook echt dé dag van uw leven wordt.

Kosten

Wilt u weten wat de kosten zijn van een huwelijk en alle zaken er omheen? Het kostenoverzicht kunt u vinden bij de 'Melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap' onder het tabblad 'Kosten'.

Voornemen van huwelijk of partnerregistratie

Vanaf 1 september 2015 kunt u geen huwelijksaangifte of aangifte van geregistreerd partnerschap meer doen in uw woongemeente. U meldt uw voornemen in de gemeente waar de plechtigheid zal gaan plaatsvinden. U kunt hiervoor gebruik maken van het meldingsformulier. U kunt dit formulier op deze webpagina downloaden.

Zodra u het meldingsformulier helemaal heeft ingevuld, maakt u telefonisch een afspraak met Burgerzaken om het formulier in te leveren en de leges voor het huwelijk te betalen. (Dit is de dag van de melding).
Let op: Wilt u uw huwelijksdatum wijzigen of annuleren, dan zijn hier leges aan verbonden. De leges vindt u bij 'melding huwelijk of geregistreerd partnerschap' (hieronder).

Verder verandert er voor u niets. Net als ondertrouw, moet de melding minstens 14 dagen en maximaal 1 jaar vóór uw huwelijks- of geregistreerd partnerschapsdatum gedaan zijn.

Een kosteloos huwelijk / geregistreerd partnerschap is alleen mogelijk voor bruidsparen/partners waarvan één van de partners als ingezetene van Gemeente Velsen is ingeschreven in de basisregistratie personen (BRP).

Downloads

PDFMelding voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap (gemeentehuis Velsen) - 2018

PDFMelding voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap (op locatie) - 2018

Voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap

Omzetten van een geregistreerd partnerschap in een huwelijk

De trouwambtenaren

Bij de gemeente Velsen kunt u uw voorkeur aangeven door wie u de huwelijksvoltrekking wilt laten voltrekken: alle Buitengewoon Ambtenaren van de Burgerlijke Stand stellen zich voor.

Lees meer over de trouwambtenaren

Verklaring van huwelijksbevoegdheid

Als u in het buitenland wilt trouwen, zal de ambtenaar van de burgerlijke stand aldaar vragen om een ‘Verklaring van huwelijksbevoegdheid'. Hij of zij kan immers niet weten of u in Nederland bijvoorbeeld al getrouwd bent.

Huwelijksakte / akte geregistreerd partnerschap