De afdeling Burgerzaken neemt contact op met de aanstaande bruidsparen om te overleggen of het bruidspaar het huwelijk wil laten doorgaan of wil verplaatsen. We kunnen niet teveel mensen tegelijkertijd ontvangen in het stadhuis omdat er minstens 1,5 meter afstand moet worden gehouden van elkaar. Dit betekent dat elk bruidspaar maximaal 15 gasten (dit is inclusief kinderen) + 4 getuigen mag meenemen.

Hebt u plannen om te trouwen? Of om een partnerschap te registreren? Hier vindt u alles over trouwen in de gemeente Velsen.

In 4 stappen trouwen in Velsen:

  1. Meld uw voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap aan
  2. Kies een datum, locatie en tijd
  3. Meld uw getuigen aan.
  4. Het huwelijk/geregistreerd partnerschap wordt voltrokken

Meld uw voorgenomen huwelijk van tevoren aan

Voordat u kunt trouwen moet u uw voorgenomen huwelijk melden. Doe dit op tijd bij de gemeente waar u wilt trouwen. De periode tussen de melding en het huwelijk moet minimaal 14 dagen zijn. Maximaal is die periode 1 jaar. De melding van een voorgenomen huwelijk is gratis.

Lees meer over het aanmelden van uw huwelijk/geregistreerd partnerschap

Trouwen op locatie

In Velsen kunt u trouwen op het gemeentehuis of op locatie. Bij het aanmelden van uw voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap geeft u aan waar u wilt trouwen.

Wilt u trouwen op een locatie waar nog niet eerder een huwelijk is gesloten? Dan moet de eigenaar/beheerder van deze locatie contact opnemen met Burgerzaken. Samen maken we een overeenkomst voor een huwelijk op locatie. Ook wordt er een afspraak gemaakt om te kijken of de locatie aan alle voorwaarden voldoet.

Lees  meer over trouwen op locatie

Kosteloos trouwen

U kunt op maandagochtend om 9.00 en 9.15 uur gratis trouwen in het gemeentehuis van Velsen. Dit kan alleen wanneer u of uw partner in Velsen woont.  Alleen u en uw partner, de getuigen en een ambtenaar van Gemeente Velsen zijn aanwezig. Er is er geen trouwambtenaar (BABS) aanwezig en er wordt geen toespraak gehouden.  U tekent alleen de trouwakte. De tijdsduur is maximaal 10 minuten. Ringen uitwisselen doet u na de plechtigheid.

Voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap

Omzetten geregistreerd partnerschap in huwelijk

De trouwambtenaren

Bij de gemeente Velsen kunt u uw voorkeur aangeven door wie u de huwelijksvoltrekking wilt laten voltrekken: alle Buitengewoon Ambtenaren van de Burgerlijke Stand stellen zich voor.

Lees meer over de trouwambtenaren

Verklaring van huwelijksbevoegdheid

Huwelijksakte / akte geregistreerd partnerschap