Van de Belastingdienst heeft de gemeente de namen doorgekregen van 55 ouders die zich hebben gemeld als gedupeerde van de kinderopvangtoeslagenaffaire.

Contact met de gemeente

Als u zich hebt gemeld als gedupeerde nemen wij telefonisch contact met u op. Als u nog niet bent gebeld sturen wij u eerst een brief om het telefonisch contact aan te kondigen. U wordt daarna gebeld door mevrouw Olie of mevrouw den Hartog van de gemeente. 

Wij bespreken graag hoe wij u als gemeente ondersteuning kunnen bieden. Denk aan hulp op het gebied van huisvesting, inkomen, eventuele schulden, zorg en opvoeding van de kinderen. Het contact is helemaal vrijwillig en heeft geen gevolgen voor uw eventuele compensatie vanuit de Belastingdienst.

Marianne Steijn, wethouder Zorg: 'Helaas kunnen wij het onrecht dat ouders is aangedaan door de Belastingdienst niet terugdraaien. Wel kunnen wij zoveel mogelijk naast de ouders gaan staan en waar mogelijk ondersteunen'.

Melden bij de Belastingdienst

Als u gedupeerd bent verzoeken wij u zich eerst te melden bij de Belastingdienst. De Belastingdienst geeft uw gegevens aan ons door zodat wij u een ondersteuningsaanbod kunnen doen. 

Hulp van BOink

Zoekt u hulp, maar liever niet van de overheid? Dan kunt u onder andere terecht bij de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang (BOink) Neem telefonisch contact op via 030 2331400 of stuur een e-mail naar: boink@boink.info.

Vragen?

U kunt ons telefonisch bereiken op telefoonnummer 0255 567200 of een e-mail sturen naar hersteloperatietoeslagen@velsen.nl. Vermeld in de e-mail hoe wij u het beste kunnen bereiken.