Donderdag aan het einde van de middag kregen we bericht dat een medewerker van de gemeente Velsen tijdens zijn werk als handhaver gewond is geraakt in zijn gezicht. Dit gebeurde tijdens een vechtpartij met een groep van ongeveer 40 jongeren op het Kleine Strand bij de jachthaven in IJmuiden. Er waren vier handhavers bij betrokken die allemaal zijn geslagen. De medewerker is overgebracht naar het ziekenhuis. We vinden dit verschrikkelijk en niet acceptabel. Geweld tegen handhavers, politie en hulpdiensten wordt niet getolereerd.

Burgemeester Frank Dales: "Ze blijven met hun poten van onze mensen af. Het is ontzettend laf gedrag om met zo'n groep op een paar mensen in te slaan die gewoon hun werk doen. Vanavond ga ik met de handhavers mee om aangifte te doen. Ook zal ik landelijk blijven aandringen op betere uitrusting voor handhavers".

Het is nog niet helemaal duidelijk wat er is gebeurd. Dit wordt nu door de politie nader onderzocht. We zijn blij dat in ieder geval twee verdachten zijn aangehouden. Dit soort incidenten heeft een enorme impact op mensen. We wensen daarom al onze collega’s die hierbij betrokken waren veel sterkte. Voor hen regelen we goede nazorg. De politie zoekt getuigen: Heeft u iets gezien? Bel 0900-8844 of 0800-7000.