Vanaf maandag 6 augustus 2018 wordt er gewerkt aan de Hagelingerweg (Santpoort-Noord). Het werk gaat in twee fases en duurt tot maandag 17 september.

Wat gaat er gebeuren?

De Hagelingerweg vanaf huisnummers 180 / 287 tot aan het spoorviaduct wordt helemaal opnieuw aangelegd. In het kort betekent dit nieuw ‘stiller’ asfalt op de rijbaan, parkeervakken met nieuwe klinkers, rood asfalt voor de fietspaden, een nieuwe inrit bij de Biezenweg en nieuwe bomen aan de zijkanten. De bomen in de middenberm blijven staan.

Werk in twee fases

Het project wordt per rijbaan uitgevoerd, in twee fases. Aannemer Kreeft BV begint met de westkant (oneven kant) vanaf huisnummer Hagelingerweg 285 tot aan het spoorviaduct.

Er wordt gewerkt van maandag t/m zaterdag van 7.00 tot 19.00 uur.

Verkeersmaatregelen

Tijdens het werk wordt de Hagelingerweg afgesloten voor verkeer dat naar het noorden rijdt, richting Driehuis / IJmuiden. Dit doorgaande verkeer wordt omgeleid via Santpoortse Dreef en de N208. Er komen borden met aanwijzingen te staan.

Verkeer naar het zuiden – van IJmuiden / Driehuis naar Santpoort-Noord en Haarlem – kan wel blijven rijden. Fietsers kunnen langs het werk rijden. Het fietspad wordt tijdelijk aangepast, zodat het in twee richtingen gebruikt kan worden. Voetgangers kunnen langs het werk lopen.

Bereikbaarheid woningen / bedrijven / tuincentra

De woningen, bedrijven en tuincentra aan Biezenweg en Kwekerslaan zijn wel bereikbaar maar alleen via Rijksweg en Biezenweg. De woningen aan de oostkant van de Hagelingerweg (even huis­nummers) zijn alleen te bereiken via Driehuis / IJmuiden.

Direct betrokkenen krijgen er een brief over in de bus.

Openbaar vervoer Connexxion rijdt anders

Ook de bussen van Connexxion rijden om tijdens het werk. Meer informatie hierover en over tijdelijke bushaltes kunt u vinden op www.connexxion.nl.  

PDFVerkeershinder Hagelingerweg afsluiting.pdf