Groot onderhoud Burgemeester Rijkenspark

01 maart 2023
Actueel nieuws
boomverzorgers onderhouden de bomen

Maandag 27 februari is gemeente Velsen gestart met het rooien van 34 eiken in het Burgemeester Rijkenspark. Komende weken volgen 57 dennen, 2 lariksen en 1 esdoorn. De bomen zijn in slechte conditie en worden daarom verwijderd. We vragen tijdens de werkzaamheden genoeg ruimte te bieden aan de medewerkers.

Planning

De 94 bomen in het Burgemeester Rijkenspark worden in twee fasen gerooid. De eerste fase komen de eiken aan bod. Zij zijn door de langdurige droogte van de afgelopen jaren, en daardoor watergebrek, afgestorven. Deze eiken staan verspreid over het park.

Half maart start de tweede fase. Dan worden er dennen, lariksen en een esdoorn verwijderd. In deze bomen is honingzwam en de gewone dennenscheerder gevonden. Een honingzwam is een schimmel die de bomen aantast en een dennenscheerder is een kever die de bomen beschadigt.

In het najaar worden er nieuwe bomen geplant. Dit hangt samen met het plantseizoen waarin de bomen goed aarden.

Tuinkabouters

In de tussentijd plaatst Team Groen van gemeente Velsen tientallen tuinkabouters om de leegte op te vangen. Basisscholen ontvangen na de werkzaamheden een uitnodiging om met de onderbouw het park te bezoeken. Tijdens hun bezoek mogen leerlingen de door ons geplaatste tuinkabouters meenemen.

Parkbijeenkomst

Als er vragen zijn over de bomen in het park beantwoordt vakbeheerder Marco Demoitié die graag tijdens een parkbijeenkomst. De datum en extra informatie over de parkbijeenkomst volgt spoedig. Heeft u in de tussentijd vragen over het rooien? Neem dan contact op met communicatie@velsen.nl.

Contact met de gemeente

14 0255 of 0255 567200
Of kijk op de pagina Contact

Adres

Bezoekadres: Dudokplein 1, 1971 EN IJmuiden
Postadres: Postbus 465, 1970 AL IJmuiden

Openingstijden algemeen

Op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur.
Op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. 

Openingstijden Burgerzaken

Op werkdagen van 08.00 tot 16.00 uur.
Op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.