Gezocht: Cyber Agents

02 april 2024
Actueel nieuws

Alle basisscholen in Velsen hebben een nieuwsbrief ontvangen met daarin de oproep om groepen met kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud op te geven voor het programma Hackshield. Attendeer de docent van uw zoon of dochter hierop, zodat zo veel mogelijk kinderen kunnen worden opgeleid tot cyber agent!

Help cyberdieven bestrijden

We maken allemaal gebruik van het internet en zijn bijna de hele dag online. Dit maakt ons leven gemakkelijker, maar zet ook de deur op een kier voor cyberdieven. Samen met de politie treedt Velsen hier tegen op, maar dit kunnen we niet alleen. We zoeken de hulp van cyber agents!

Speel mee met Hackshield

Sinds 2020 werkt gemeente Velsen samen met Hackshieldexterne-link-icoon. Een game waar leerlingen leren over hackers en tegelijkertijd punten verzamelen door andere mensen tips te geven. De leerlingen leren over de gevaren en vertellen hun ervaringen door. Daarmee helpen zij om te voorkomen dat ouders of vriendjes worden misleid door een cyberdief. Leerlingen met de meeste punten worden voor de zomervakantie gehuldigd als junior cyber agent van gemeente Velsen.