Vanaf 2021 zal er landelijk een planning liggen waarin voor heel Nederland staat aangegeven welke buurt wanneer van het aardgas afgaat. Op dit moment zijn we samen met een groep inwoners bezig met een plan waarin staat welke wijken in Velsen als eerste van het gas af gaan. Wilt u ook meedenken? Stuur een mailtje naar duurzaam@velsen.nl.

Wilt u zelf al ontdekken hoe u tot een aardgasvrije woning kunt komen? Duurzaam bouwloket biedt een stappenplan aan dat u hierbij kan helpen. Ook HIER verwarmt kan u helpen met tips en heeft antwoorden op uw vragen. 

Zonnepanelen zijn een goede optie om energie te besparen en om uw huis duurzaam van energie te voorzien. Op milieucentraal.nl kunt u checken of uw dak geschikt is, hoeveel zonnepanelen nou daadwerkelijk kosten en opbrengen en welke subsidies u kunt aanvragen. Weet u nu al dat u geen geschikt dak hebt? Mileucentraal biedt ook informatie over mogelijkheden om zonnepanelen op andere daken te plaatsen.

In 2050 wil Nederland aardgasvrij zijn. Dit heeft onder andere invloed op hoe we onze huizen verwarmen. Gaat u een nieuwe CV-ketel te kopen? Denk dan eens aan een energiezuinige CV-ketel. Milieucentraal.nl heeft een tool ontwikkeld waarmee u kan kijken wat het beste past in uw huis. Vergeet niet via Energiesubsidiewijzer te checken of er misschien subsidie beschikbaar is.