De container is alleen bedoeld voor huishoudens. Bedrijven die plastic, pak en blik apart willen inzamelen, moeten dit zelf regelen met een particuliere inzamelaar.

Als uw kavel zo klein is dat de container niet past, kunt u dit aangeven bij de gemeente. De gemeente bekijkt vervolgens in overleg met HVC of er een andere oplossing geboden kan worden of dat u uitgezonderd kan worden van de container.

U kunt contact opnemen met de gemeente. De gemeente bekijkt of u een container kunt krijgen.

Lege pakken en blik kunnen heel goed worden gescheiden en hergebruikt. SITA, het bedrijf dat het plastic afval, de lege pakken en het blik verwerkt voor HVC, heeft nu de mogelijkheid om ook de lege pakken en het blik te scheiden. Lege pakken worden gescheiden in papier, plastic korrels en granulaat voor aluminium. Hiervan worden bijvoorbeeld weer pannen, kranten en plastic flesjes gemaakt. Het blik is grondstof voor producten als blikjes, fietsen en treinstellen.

Dit is een grijze container met een oranje deksel. De inhoud is 240 liter.

Door afval goed te scheiden, blijven waardevolle grondstoffen behouden waarvan weer nieuwe producten kunnen worden gemaakt. Ongeveer 50% van al het huishoudelijk afval in Nederland wordt nu gescheiden. De overheid wil dit verhogen naar 75% in 2020. Het is daarom belangrijk dat u thuis uw plastic/lege pakken/blik, gft, papier en glas apart houdt.

Met een container aan huis voor plastic verpakkingen, lege pakken van sap, saus en zuivel en blik wordt het makkelijker om dit afval te scheiden. Gebleken is, onder andere uit een burgerpanel van HVC en ervaringen in andere gemeenten, dat inwoners hun afval beter apart houden als ze een container hebben. Als pluspunt ervaren ze dat het afval buiten in een bak bewaard wordt en de losse zakken geen ruimte meer innemen in huis of in de schuur. Bovendien voorkomt een container dat zakken scheuren of wegwaaien.