Eerste ‘wij zijn open!’ bordje uitgedeeld

23 november 2022
Duurzaam
Foto van deur met 'wij zijn open bordje'

In de winkel van Kimberly Blomvliet werd vandaag het eerste ‘Wij zijn open!’ bordje opgehangen. De Moani conceptstore is al een winkel die extra let op duurzaamheid, en nu is dat ook nog eens extra voor de klant te zien. Met het bordje belooft de winkel de entreedeuren te sluiten, om zo de warmte binnen te houden. Alle Velsense winkeliers kunnen het bordje vandaag gratis ophalen bij een winkel bij hen in de buurt.

Kimberly Blomvliet: ‘Wij hebben de deur altijd al dicht, maar met dit bordje kunnen we nog extra laten zien dat we open zijn. Het maakt de klanten duidelijk dat ze gewoon binnen kunnen lopen, maar dat de deur dicht is om de warmte binnen te houden.'

Gratis deurbordje voor alle winkeliers

In Velsen zijn er winkels die hun deuren altijd open hebben staan. Terwijl er zo in de winter heel veel energie en warmte verloren gaat. Gemeente Velsen en Citymarketing | IJmuiden.nl willen winkeliers stimuleren om hun entreedeuren te sluiten. Daarom bieden ze alle Velsense winkeliers gratis een deurbordje aan met de tekst ‘wij zijn open, de deur is alleen dicht om energie te besparen’. Ook GreenBiz IJmond doet mee met deze actie, zij helpt onder andere door winkeliers gratis energiescans aan te bieden.

Wethouder duurzaamheid Jeroen Verwoort: ‘Velsense winkeliers zijn natuurlijk hartstikke gastvrij en hebben daarom soms letterlijk hun deuren openstaan voor de Velsenaren. Om nu naast gastvrij ook ‘gasvrijer’ te worden, doen zij de deuren dicht, maar zijn klanten nog wel zoals altijd van harte welkom!’

37% besparen

Uit onderzoek blijkt dat winkeliers door hun entreedeuren te sluiten 37% kunnen besparen op hun jaarlijkse gas- en energierekening.  Winkeliers vinden het vaak lastig om hun deuren te sluiten, omdat ze bang zijn dat ze zo klanten of omzet mislopen. Terwijl uit onderzoek blijkt dat dat helemaal niet het geval is. Een oplossing is dat alle winkels in de omgeving ook beloven hun deuren te sluiten. Uit hetzelfde onderzoek blijkt namelijk dat dat winkeliers helpt de stap te nemen om hun entreedeuren te sluiten.

Ophalen bij winkel in de buurt

Winkeliers kunnen de bordjes gratis ophalen bij een winkel in de buurt. De winkeliersverenigingen communiceren naar de winkeliers hoe en waar de bordjes kunnen worden opgehaald. Eventueel kunnen de bordjes ook worden aangevraagd via info@ijmuiden.nl.

 

Jeroen Verwoort overhandigt bordje aan Kimberly Blomvliet

Contact met de gemeente

14 0255 of 0255 567200
Of kijk op de pagina Contact

Adres

Bezoekadres: Dudokplein 1, 1971 EN IJmuiden
Postadres: Postbus 465, 1970 AL IJmuiden

Openingstijden algemeen

Op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur.
Op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. 

Openingstijden Burgerzaken

Op werkdagen van 08.00 tot 16.00 uur.
Op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.