Vorige week zijn de eerste nesten met eikenprocessierupsen gezien in Velsen-Noord. Deze nesten zijn inmiddels verwijderd.

De komende weken kunnen we natuurlijk meer nesten van de rupsen tegenkomen. Indien u een nest van de eikenprocessierups tegenkomt, kunt u deze melden bij de gemeente via Slim Melden of telefonisch via 14 0255. Op www.waarneming.nl kunt u checken of een nest al gemeld is, hier worden alle locaties van nesten geregistreerd.

Klachten eikenprocessierups

Ieder jaar hebben we in deze periode te maken met de eikenprocessierupsen. Deze rupsen, of beter de brandharen van de rupsen,  kunnen vervelende gezondheidsklachten bij mensen veroorzaken. Vanaf half mei kunnen de rupsen gaan vervellen waardoor de brandharen van de rupsen klachten aan luchtwegen, huid of ogen kunnen ontstaan.

Meer informatie

Op het kennisplatform Processierups.nl kunt u meer informatie vinden over de eikenprocessierups en wat te doen bij klachten die zijn veroorzaakt door de brandharen van de rups. Lees op deze pagina meer over welke maatregelen we als gemeente tegen de rups nemen.