Hoe gaan we in Velsen Duurzaam over op schone energie? Alles over de energietransitie, gasvrij wonen (Transitievisie Warmte) en schone energie (Regionale Energiestrategie). 

Energie besparen

Energie besparen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Waar kunt u in Velsen terecht met vragen over energie besparen?

Meer over energie

Windenergie in Velsen

Er wordt regelmatig over windenergie gesproken in de media. Maar hoe zit dat eigenlijk in Velsen? En wat zijn de standpunten van Velsen? Wij hebben het voor je uitgezocht en op een rijtje gezet.

Meer over windenergie 

Aardgasvrij wonen

Nederland wil in 2050 aardgasvrij zijn. Dit betekent dat we op een andere manier gaan koken en op een andere manier onze huizen gaan verwarmen. Het betekent ook dat alle woningen in Velsen van het aardgas af moeten. Wat betekent dit voor u als inwoner?

Meer over aardgasvrij wonen

Grootschalige opwek van duurzame energie

We gaan duurzamer wonen, werken en leven. De Nederlandse regering heeft afgesproken dat alle energie in Nederland in 2050 duurzaam is. Ons elektriciteitsverbruik zal de komende jaren enorm toenemen omdat we elektrisch gaan koken, rijden en in sommige gevallen ook elektrisch gaan verwarmen. Er moet dus veel meer energie duurzaam worden opgewekt. Hoe gaan we dat doen? Dat staat beschreven in de Regionale Energiestrategie. 

Meer over de RES

Verduurzamen als bedrijf of organisatie?

Als u als bedrijf of organisatie hulp nodig heeft bij verduurzaming, kan GreenBiz u verder helpen. GreenBiz is een vereniging voor en door ondernemers. Ze richten zich op de thema’s energie besparen, duurzame energie opwekken, educatie en circulaire economie.

Verduurzamen industrie

De industrie in het Noordzeekanaalgebied (NZKG) tussen IJmuiden en Amsterdam werkt aan het verduurzamen van haar productieprocessen. Bedrijven ontwikkelen plannen om van fossiele brandstoffen over te stappen op duurzame energievoorziening. Daarvoor is niet alleen meer duurzame elektriciteit in het gebied nodig, maar ook waterstof (voor productieprocessen met hoge temperatuur), warmte en stoom. De projecten die het verduurzamen van de industrie in het NZKG mogelijk gaan maken, zijn beschreven in de Cluster Energie Strategie (CES) NZKG. 

Meer over de CES