Van 28 oktober t/m 5 november 2021 is de Nationale Klimaatweek. Velsen doet daar aan mee! Deze week staat volledig in het teken van klimaat en duurzaamheid. We delen berichten via sociale media en lanceren de duurzame wandelroute.

Wat gaat er gebeuren?

Lokaal Klimaat Akkoord

Op 5 november wordt het Lokaal Klimaat Akkoord gelanceerd met genodigden. Dit akkoord gaat ervoor zorgen dat de CO2-reductie in Velsen gaat versnellen. Dit doen we samen met inwoners, ondernemers en organisaties en bedrijven.

De landelijke afspraak is dat elke gemeente voor 2030 de CO2-uitstoot met 49% heeft gereduceerd. Het Lokaal Klimaat Akkoord heeft als doel de 49% CO2-uitstoot in Velsen terug te dringen. Dit gebeurt mét en door de samenleving.

Over het Lokaal Klimaat Akkoord

De gemeente verbindt deelnemende bedrijven met elkaar die veel CO2 kunnen reduceren, zodat ze elkaar kunnen inspireren, kennis kunnen delen en zo de CO2-reductie kunnen versnellen. Daarnaast verbinden we inwoners en andere organisaties met elkaar door ze initiatieven in te laten dienen via een nieuwe website over duurzaamheid die 5 november 2021 wordt gelanceerd. Om hen hiervoor extra te motiveren, plant de gemeente voor elk ingediend initiatief één boom. Velsen heeft daarnaast een aantal bedrijven als supporter gevraagd om de kosten voor het planten van bomen te betalen en is erg blij met hun enthousiaste deelname.

Meer informatie over de lancering

Samen gaan we voor een Duurzaam Velsen!