Energie besparen

Energie besparen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Waar kunt u in Velsen terecht met vragen over energie besparen?

Duurzame maatregelen

Duurzame maatregelen helpen bij het besparen van energie. De Huizenaanpak geeft advies als u serieus aan de slag wilt met de verduurzaming van uw huis. Deze maatregelen zorgen er uiteindelijk ook voor dat u bespaart op uw energierekening.
Bij het Duurzaam Bouwloket kan u terecht voor al uw vragen op het gebied van energiebesparing, maar ook voor vragen over duurzaam (ver)bouwen en energie opwekken.
 
De website van de Nationale Duurzame Huizen Route is een platform voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzaam wonen. Zo kunt u hier 365 dagen per jaar vragen stellen aan huiseigenaren.

Wat kan ik verder zelf nog doen?

Via iedereendoetwat.nl kunt u makkelijk zien hoe u zelf energie kunt besparen. De website Energievergelijk geeft 101 tips om energie te besparen.

energievergelijk.nl

 

Grootschalig opwekken van duurzame energie

We gaan duurzamer wonen, werken en leven. De Nederlandse regering heeft afgesproken dat alle energie in Nederland in 2050 duurzaam is. Ons elektriciteitsverbruik zal de komende jaren enorm toenemen omdat we elektrisch gaan koken, rijden en in sommige gevallen ook elektrisch gaan verwarmen. Er moet dus veel meer energie duurzaam worden opgewekt.

In heel Nederland wordt hierover nagedacht. Dit proces heet de Regionale Energie Strategie (RES). Ook in de regio IJmond & Zuid-Kennemerland zijn scenario’s gemaakt. Samen met maatschappelijke organisaties, georganiseerde inwoners, belanghebbenden en gemeentes is gekeken welke gebieden in deze regio kans bieden voor grootschalige energieopwekking  uit vooral zon en wind. Zijn zonnepanelen langs de snelweg een optie? Waar is er mogelijk ruimte voor een windturbine?

Zie dit filmpje voor een uitleg over de RES: Energie opwekken in de Noord-Holland-Zuid (RES)  

Meer informatie over de RES en de voortgang van het proces? Houd deze website in de gaten: energieregioNHZ.nl

Bent u benieuwd hoeveel u al weet over de RES? Test uw kennis: RES-test Noord-Holland.