Deelauto's

Als je niet veel rijdt is een auto delen of huren goedkoper én beter voor het milieu. Staat jouw auto een groot deel van de tijd stil? Dan is een deelauto waarschijnlijk goed te doen. Op ritjeweg.nl kun je kijken waar je in jouw buurt gebruik kan maken van autodelen. Ook op milieucentraal.nl kun je meer informatie vinden over autodelen. 

IJmond Bereikbaar werkt al een aantal jaar aan de bereikbaarheid van Velsen en omliggende gemeenten. Doorstroming van het verkeer is belangrijk, want stilstaan en optrekken kost tijd, geld en is niet goed voor het milieu. IJmond bereikbaar zet zich in om fietsen te stimuleren. Dat scheelt al flink op de weg. Als fietsen niet mogelijk is, heeft IJmond Bereikbaar ook een andere optie: samenrijden met Toogethr. Dat is leuk, makkelijk én goed voor het milieu. Lees meer hierover op IJmondbereikbaar.nl.

Elektrisch rijden

Een elektrische auto is schoon, stil en milieubewust. De CO2-uitstoot van een elektrische auto is zo’n 50% lager dan die van een benzine- of dieselauto. Milieucentraal.nl geeft informatie over elektrisch rijden en biedt een keuzehulp waarmee je kan kijken welke auto bij jou past.

Elektrische auto opladen

Ondernemers en particulieren die op eigen grond een oplaadpunt willen plaatsen, mogen dit zonder vergunning doen. Een particulier oplaadpunt op gemeentegrond is niet mogelijk. Klik hier als u meer informatie wilt of een oplaadpunt wilt aanvragen.