Het wordt steeds mooier weer en daar willen we natuurlijk allemaal van genieten in onze tuin. Zeker nu we zoveel mogelijk thuis moeten blijven. Van 7 t/m 13 april is het ‘de week van de groene tuin’! In deze week willen we inwoners stimuleren om hun tuin groener te maken. Zo kunnen we samen genieten van de zon, in een groene tuin of op een groen balkon!

Hoe ziet uw tuin er nu uit? Is het misschien tijd om uw tuin een kleine opknapbeurt te geven? Kunt u niet wat extra stenen vervangen voor meer groen, planten of bloemen? Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen gelukkiger zijn in een groene omgeving. En dit is natuurlijk ook beter voor de vogels, vlinders en bijtjes.

Groene tips

Deze week zullen we op sociale media elke dag een groentip delen. Doet u ook mee? Bekijk de tips op de website van Operatie Steenbreek

Spullen nodig om uw tuin te vergroenen? Houd u aan de voorschriften. Ga alleen en houd altijd 1.5 meter afstand. Of bestel uw bloemen, planten en andere benodigdheden online.

Operatie Steenbreek

Gemeente Velsen is partner van Stichting Steenbreek. Stichting Steenbreek wil graag iedereen enthousiasmeren om de eigen tuin te vergroenen. Inwoners die hun tuin vergroenen leveren namelijk een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid van hun buurt. Denk hierbij aan een grotere biodiversiteit en aan vermindering van klimaatverandering. Met het initiatief ‘De Week van de Groene Tuin’ willen Stichting Steenbreek en NL Greenlabel u, juist in deze moeilijke tijd, helpen. ‘De Week van de Groene Tuin’ start op dinsdag 7  april en eindigt op Tweede Paasdag op 13 april.

Meer weten? Kijk op de website van Operatie Steenbreek