Kent u iemand in Velsen die een lintje verdient? Bijna iedereen kan deze vraag met ‘ja’ beantwoorden. Want overal in Nederland zetten mensen zich in voor vele doelen. Weet u kandidaten? Draag ze voor! Dat kan tot en met 1 juli 2018. 

Wie zich jarenlang op bijzondere wijze inzet voor de samenleving kan in aanmerking komen. Denk aan vrijwilligers die actief zijn in bijvoorbeeld het jeugdwerk, voor de kerk, op sportgebied, in de gezondheidszorg of op een ander terrein. Denk ook aan mensen die voor hun werk lang iets bijzonders doen waar de hele samenleving wat aan heeft. Persoonlijke inzet, visie en kwaliteiten zijn altijd belangrijk.

Weet u een kandidaat? Neem dan eerst contact op met het gemeentehuis in de woonplaats van de kandidaat. De ambtenaar die daar de lintjes behandelt, kan beoordelen of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke Onderscheiding. Ook wordt u precies uitgelegd hoe u te werk moet gaan. De contactgegevens staan onderaan dit artikel.
Voordat een lintje wordt toegekend, gaat er heel wat tijd voorbij. Wie iemand wil voordragen voor de lintjesregen van 2019 moet het verzoek insturen vóór 1 juli 2018.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de afdeling Algemene Zaken / Kabinetszaken: 140255 (geen netnummer nodig) of 0255-567200 en info@velsen.nl. Daar kunt u ook gratis de folder ‘Ere wie ere toekomt’ opvragen. Hierin staat alles wat u moet weten over de aanvraag van een Koninklijke Onderscheiding. Meer informatie ook op www.lintjes.nl.