De landelijk door Veilig Verkeer Nederland (VVN) georganiseerde theorie verkeersexamens zijn op 4 april 2019. Daarna volgen de plaatselijke georganiseerde praktische verkeersexamens.

Dode hoek van vrachtwagens

De voorbereidingen zijn volop aan de gang. De afgelopen weken hebben alle leerlingen van groep 7 praktijkles gehad over de dode hoek van vrachtwagens. Erg belangrijk om je bewust te zijn van de gevaren rondom vrachtwagens.

Verkeersexamen is een toetsmoment

Op 9, 10 (route noord) en 15 april (route zuid) kunnen de kinderen op de fiets laten zien of zij begrijpen hoe je moet deelnemen aan het dagelijks verkeer. Het verkeersexamen is een toetsmoment en dus geen afsluiting van de verkeersopvoeding en verkeersles. De resultaten brengen aan het licht waarvoor nog extra aandacht nodig is in de verkeersles of van de ouders.

Oefenen met de ouders

De praktische verkeersexamens kunnen volop geoefend worden door de kinderen, onder begeleiding van de ouders. Zij kunnen tijdens die oefening lastige punten eens goed bekijken en hun ouders uitleg vragen als ze een situatie niet goed begrijpen. Vooral voorrangsregels zijn nog wel eens moeilijk. Ook voor sommige ouders. Daarom is ook een uitgebreide routebeschrijving te downloaden, waarop nog enige uitleg staat. De oefenroutes zijn hieronder te downloaden.

Er zijn 2 examenroutes in Velsen

  • Route Noord gaat door IJmuiden-Oost, Velsen-Zuid en Driehuis. Deze is bedoeld voor de scholen in IJmuiden, Driehuis en Velsen-Noord.
  • Route Zuid  is bedoeld voor de scholen in Santpoort en Velserbroek. Deze route gaat ook door deze gemeentedelen.

Kies dus de juiste route om te oefenen voor het examen. Natuurlijk mag je ook de andere route als extraatje oefenen, maar die rijd je dan niet tijdens je examen.

Tijdens het examen is de route met gele pijlbordjes aangegeven en heb je geen beschrijving nodig.

Route Noord

Route Zuid