In Velsen genieten tienduizenden inwoners elk jaar op 31 december van oliebollen, champagne en vuurwerk. Dit hoort bij de jaarwisseling. Oud & nieuw is misschien wel één van de gezelligste feesten van Nederland, maar het is ook het onveiligste feest. Tijdens de jaarwisseling zijn ieder jaar de meeste gevallen van ernstig lichamelijk letsel, openlijke geweldpleging, brandstichting en vernieling. Vaak in combinatie met het afsteken van vuurwerk op een manier waar dit niet voor bedoeld is. Ondanks dat het de afgelopen jaren redelijk rustig is, wil de gemeente Velsen met haar inwoners in gesprek over het afsteken van vuurwerk tijden oud & nieuw. Hoe kunnen we nu en in de toekomst de jaarwisseling gezellig én veilig met elkaar blijven vieren?

Wat vindt u van het idee dat de gemeente met de jaarwisseling een grote, professionele vuurwerkshow organiseert? Er zijn een paar andere gemeenten die dit doen. Dit heeft een positief effect op de sfeer. De ervaring is dat hier minder schade, minder overlast en ook minder gewonden zijn. Een mogelijk idee is om een vuurwerkshow te combineren met vuurwerkvrije zones en andere activiteiten zoals het optreden van een band en voorlichtingslessen op scholen. Hoe denkt u hierover?

Met respect in gesprek
Dit onderwerp roept emoties op. Er zijn namelijk mensen die al het vuurwerk willen afschaffen. Maar er zijn ook mensen die het liefst zelf vuurwerk afsteken. Laten we samen het gesprek aangaan! Wat vindt u eigenlijk van dit onderwerp? U kunt hier de enquete invullen:

https://nl.research.net/r/VuurwerkVelsen?fbclid=IwAR08pCkat9NBHc19qw63Wu...