Duurzaam Velsen: in gesprek over duurzaamheid en klimaat!

Op 10 oktober gaat de gemeente in heel Velsen met diverse groepen over duurzaamheid in gesprek. We voeren klimaatgesprekken met jong en oud, inwoner en ondernemer, bestuur en ambtenaar, raad en media. Dit doen we onder het motto: wij gaan voor Duurzaam Velsen! In Velsen zijn we namelijk samen op weg naar een duurzame, klimaatneutrale gemeente. We gaan anders om met energie, we besparen en houden rekening met klimaatverandering. We consumeren anders en minder, denken na over schoon vervoer en hergebruiken materialen. Verandering bereiken we samen en iedereen doet wat. 

Wie doet wat op 10 oktober?

08:30 - 09.30 Wethouder Floor Bal hijst de Duurzaam-Velsen vlag en wethouder Jeroen Verwoort leest voor op een basisschool in Velsen.

09.30 - 10.30 Jelle en Dave, de klimaatvloggers van gemeente Velsen op de markt. 

11:00 - 12:00 Duurzame woning Henk Schoorl - Burgemeester Frank Dales krijgt een rondleiding door een volledig duurzaam huis in Velsen!

13:30 – 15:00 Opening tentoonstelling Pieter Vermeulen Museum - Wethouder Sebastian Dinjens opent de nieuwe tentoonstelling ‘De verborgen vogeltuin’ van het Pieter Vermeulen Museum. Benieuwd naar de tentoonstelling? Deze is tot 30 augustus 2020 te bekijken. Kijk voor meer informatie op: www.pietervermeulenmuseum.nl

14:14 - 15:30 Onze klimaatvloggers Jelle en Dave geven op een basisschool klimaatvlogles aan groep 8. 

15:00 - 16:00 Voorlezen bibliotheek Velsen - Wethouder Marianne Steijn leest bij de opening van de Voorleesexpress voor uit een boek dat past bij het thema duurzaamheid.

16:00 – 19:00 Bouwmarktenroute met energiecoaches – In verschillende bouwmarkten gaan we in gesprek met inwoners. We staan met kraampjes van o.a. Duurzaam Bouwloket en Energiek Velsen om mensen de weg te wijzen. Daarnaast zullen de bouwmarkten ook bij de kraam producten plaatsen ter verduurzaming van je huis (tochtstrippen, radiatorfolie, isolatiemateriaal etc.). Neem een lekker gratis kopje koffie en laat je bij de Gamma of Praxis in Velserbroek en de Multimate in IJmuiden informeren over hoe je bijvoorbeeld geld kan besparen op je energierekening.

Waar kunt u terecht voor advies over verduurzaming?

  • Gamma Velserbroek: Kleermakerstraat 50
  • Praxis Velserbroek: Meubelmakerstraat 7
  • Multimate IJmuiden: Cock van der Doesstraat 20

17:00 - 19:00 Citymarketing café over groene recreatie - Friso Huizinga van citymarketing organiseert een bijeenkomst over groene recreatie in Velsen. De aftrap van het citymarketingcafé is door boswachter Theo Brouwer van Recreatie Noord-Holland. Hij vertelt over de vele recreatiemogelijkheden in Spaarnwoude en de andere delen van Velsen, zoals Nationaal Park Zuid-Kennemerland, de buitenplaatsen en het IJmuiderstrand. Wethouder Bram Diepstraten is er ook bij en hijst de Duurzaam Velsen-vlag. Aanmelden kan via citymarketeer@ijmuiden.nl. De toegang is gratis.

Ben je partner, actief op het gebied van duurzaamheid of heb je interesse in ons duurzaamheidsprogramma? Vraag de gratis Duurzaam Velsen-vlag aan via duurzaam@velsen.nl

Aankondiging 10 oktober

Onze klimaatvloggers Jelle en Dave maakten alvast een aankondigingsfilmpje van 10 oktober. Bekijk hem hier!

 

Filmpje aankondiging 10 okt