Door de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus is ook de dienstverlening van de gemeente Velsen aangepast. Op deze pagina vindt u veel gestelde vragen aan de gemeente. We werken deze dagelijks bij.

Coronavirus veelgestelde vragen dienstverlening

We kunnen niet teveel mensen tegelijkertijd ontvangen in het gemeentehuis omdat mensen op dit moment minstens 1,5 meter afstand moeten houden van elkaar. U kunt alleen nog naar het gemeentehuis komen als u een afspraak heeft.

De openingstijden zijn op dit moment:

  • maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 16:00 uur en
  • donderdagavond van 18:00 tot 20:00 uur.

We vragen u daarom zoveel mogelijk zaken digitaal of telefonisch, bel 14 0255 (zonder kengetal), te regelen.

Vanwege de coronamaatregelen is het gemeentehuis alleen nog toegankelijk voor:

  • Mensen met een afspraak bij Burgerzaken. Hebt u een afspraak met Burgerzaken? Dan schuift onze beveiliger graag de deur voor u open. De beveiliger zal u vragen naar uw afspraak. Hebt u geen afspraak, dan kan de beveiliger u helaas niet verwelkomen. Net als in veel winkels, volgt u in het gemeentehuis een aangegeven looproute om de gewenste 1,5 meter afstand van elkaar te kunnen houden.
  • Het laten ondertekenen van toestemming beslag deurwaarder.
  • Persoonlijk ontvangst in het kader van aanbestedingstrajecten.
  • Inzien ter inzage gelegde stukken.
  • Ophalen gevonden voorwerpen.
  • Voor huwelijken gaat de deur open op Plein 1945. Bruidsparen worden hier persoonlijk over ingelicht.
  • Belastingen: vragen kunnen alleen nog telefonisch gesteld worden.
  • Sociaal Domein en WMO: zijn alleen nog telefonisch bereikbaar.

Wilt u iets bij het gemeentehuis inleveren? Gebruik daar dan de brievenbus voor. U vindt de brievenbus rechts van de draaideur.  

Wilt u een afspraak maken? Op dit moment kunt u alleen een afspraak maken voor de meest dringende zaken zoals:

Afspraken die niet urgent zijn worden verplaatst. We nemen contact met u op als u een afspraak hebt voor zaken die niet dringend zijn. Deze afspraak verzetten we in overleg met elkaar.

Hebt u (milde) verkoudheidsklachten (niezen, keelpijn, loopneus, hoesten of verhoging tot 38 graden)? Kom dan niet naar het gemeentehuis, zeg de afspraak af en blijf thuis.

Gezondheid is ons grootste goed.

Ja, de gemeente is vooralsnog gewoon via WhatsApp te bereiken via tel. 06-408 978 75. Bellen en sms’en naar dit nummer is niet mogelijk. Gebruik geen WhatsApp voor het delen van persoonlijke informatie.

Ja, u kunt gewoon meldingen over de openbare ruimte doen. Dit kan via de Slim Melden app of via melding openbare ruimte.

De afdeling Burgerzaken neemt contact op met de aanstaande bruidsparen om te overleggen of het bruidspaar het huwelijk wil laten doorgaan of wil verplaatsen. We kunnen niet teveel mensen tegelijkertijd ontvangen in het stadhuis omdat er minstens 1,5 meter afstand moet worden gehouden van elkaar. Dit betekent dat elk bruidspaar maximaal 15 gasten (dit is inclusief kinderen) + 4 getuigen mag meenemen.

Ja, een huwelijk plannen kan nog steeds. Zie Voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap of bel 14 0255 (zonder kengetal).