Het coronavirus raakt ons allemaal. In ons werk, onze vrije tijd en het contact met familie en vrienden. En we moeten volhouden, want het einde is nog niet in zicht. Daar hebben we elkaar hard bij nodig. We willen de tijd nemen om nog meer aandacht voor elkaar te hebben en stil te staan bij elkaars verdriet, teleurstelling en onzekerheid. Daarom leest u op deze website verhalen van mensen die geraakt zijn in hun werk en vrije tijd door het coronavirus.

Logo aandacht voor elkaar

Het verhaal van Bep over eenzaamheid

Marianne Steijn, wethouder zorg & welzijn heeft aandacht voor ouderen in coronatijd. Zij had onlangs een mooi zoomgesprek met de alleenstaande, levenslustige Bep (89). Ook Bep loopt tegen de beperkingen van de coronamaatregelen aan. Lees meer over het gesprek tussen Marianne en Bep.

Het verhaal van Dave over eenzaamheid

'Eenzaamheid voelen tussen andere mensen is voor mij nog erger dan mij alleen eenzaam voelen', aldus Dave (27). Dave kreeg op zijn 18e plotseling epileptische aanvallen. Na talloze medicijnen te hebben geprobeerd, onderging hij twee hersenoperaties. Helaas verdween zijn epilepsie hierdoor niet, maar wel een groot deel van zijn geheugen. Daarnaast kreeg hij er chronische hoofdpijnen bij. Lees meer over Dave.

Het verhaal van Maud over eenzaamheid

Maud (44): 'Ik mis vooral het kleine geluk. Dat er bij thuiskomst al iets lekkers op tafel staat. Een handdoek die al voor je klaarligt bij de douche. Samen hard lachen tijdens het kijken van een conference. Tegen iemand aankruipen en de dag doornemen. Lees meer over Maud.

Het verhaal van Tess over eenzaamheid

“Opeens zat ik in mijn eentje op een zolderkamer van 30 vierkante meter te netflixen en doelloos te scrollen op social media”, aldus Tess (25). Lees meer over Tess.

Het verhaal van Reinette Broek

Reinette werkte als gastvrouw in het restaurant van De Moerberg. Toen kwam Corona. Er veranderde tot op de dag van vandaag veel voor haar. Lees meer over Reinette.

Het verhaal van Romy Grasman-de Boer

Zaterdag 5 september vierde Romy ter ere van haar 31e verjaardag nog een bescheiden feestje met een klein gezelschap. Dat maandag een spannende en onwerkelijke dag zou worden, wist ze toen nog niet. Lees meer over Romy.

Het verhaal van Anny Koelemij-Zwetsloot

Anny Koelemij-Zwetsloot (84) huurt een appartement in woonzorgcentrum De Moerberg. Tijdens de eerste coronagolf mocht zij, net als andere kwetsbare ouderen, niet naar buiten. Lees meer over Anny.

Het verhaal van Chris Bakker

Chris Bakker (51) werkt in het Amsterdam UMC locatie AMC. De Velsenaar is hoofdverpleegkundige van  de afdeling gastro-intestinale chirurgie en de polikliniek GIOCA, die zich richten op de behandeling van vaak oncologische aandoeningen van het spijsverteringskanaal. Tijdens de eerste Corona-uitbraak was hij ook hoofdverpleegkundige van een Covid-19 afdeling. Lees meer over Chris.

Het verhaal van Stefan en Evert-Jan van der Meer

Gasten zien genieten van wat je voor ze hebt bereid. Zien hoe ze tevreden hun servet neerleggen. Dat zit er nu niet in voor Stefan en Evert-Jan van der Meer. Maar vader (chef-cuisinier) en zoon (gastheer) weten er ondanks de coronamaatregelen het beste van te maken. Corona kan hen een hoop afnemen, maar niet het enthousiasme voor hun vak, het plezier in hun samenwerking en hun toewijding voor de gasten en de gerechten. Lees meer over Stefan en Evert-Jan.

Het verhaal van Diana van Biljouw

Diana van Biljouw (35 jaar), manager bij Snap-Fitness IJmuiden kreeg Corona terwijl ze nog herstellende was van een longembolie. Lees meer over Diana.

Het verhaal van Tara Filarski-Blok

Tara Filarski-Blok (34 jaar) is fysiotherapeute bij woonzorg- en revalidatiecentrum Velserduin in IJmuiden. Haar specialisme is hart-en longrevalidatie. Samen met een multidisciplinair team helpt zij Velsenaren die te maken krijgen met het coronavirus op weg naar herstel. Lees meer over Tara.

Het verhaal van Lucas Schoonebeek

Lucas Schoonebeek (60 jaar) is manager bij Albert Heijn IJmuiden. Angst en andere emoties, gemakzucht, veiligheid en gelukkig ook veel plezier; hij krijgt er dagelijks mee te maken in de supermarkt. Lees meer over Lucas.

Het verhaal van Ans Captijn

De dochter van Ans, Irene (46), lag veertien dagen op de IC vanwege corona. Tijdens haar ziekenhuisopname kreeg ze een delier; een levensechte nachtmerrie. Lees meer over Ans en Irene.