Het coronavirus heeft enorme gevolgen voor veel Velsenaren. De gemeente doet er alles aan om in deze bijzondere situatie de inwoners, ondernemers en instellingen zo goed mogelijk op de hoogte te houden over wat de gemeente doet én wat u zelf als inwoner en ondernemer kunt doen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. 

Meer informatie

  • Rijksoverheid.nl - veelgestelde vragen en antwoorden over de landelijke regels. De Rijksoverheid is dagelijks te bereiken via 0800 1351 van 8.00 tot 22.00 uur.
  • GGD Kennemerland.nl -  laatste ontwikkelingen over veiligheid en gezondheid in de regio.

 

Nieuwsupdates corona


Avondklok

22 januari 2021

Om besmettingen af te remmen en de verspreiding van nieuwe varianten te vertragen, geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Lees meer over de avondklok.
 

Lockdown verder aangescherpt vanwege zorgen om nieuwe virusvarianten

20 januari 2021

Het kabinet maakt zich grote zorgen om de Britse variant van het coronavirus, die nog besmettelijker is dan het virus dat we al kennen. Daarnaast zijn er andere varianten van het virus waar zorgen over bestaan. Er zijn extra maatregelen nodig om die nieuwe varianten van het virus onder controle te krijgen. Het gaat om de volgende maatregelen:

Geldt per direct

  • Maximaal 1 persoon per dag thuis ontvangen (exclusief kinderen t/m 12 jaar)
  • Maximaal 1 keer per dag op bezoek

Geldt vanaf 23-01-2021 00:01 uur

  • Voor het Verenigd Koninkrijk geldt een vliegverbod en een aanmeerverbod voor veerboten voor passagiers. Het vliegverbod gaat ook gelden voor passagiersvluchten uit verschillende landen. Kijk daarvoor op Rijksoverheid.nl.
  • Reizigers uit hoogrisicogebieden die per vliegtuig of schip naar Nederland komen moeten vlak voor vertrek naar Nederland afgenomen negatieve sneltest kunnen tonen. Zij moeten ook 10 dagen in quarantaine bij aankomst in Nederland.
  • Voor bepaalde groepen reizigers uit landen buiten de EU geldt al sinds maart een inreisverbod. Het kabinet heeft besloten de lijst met uitzonderingen op dit verbod in te korten. Dit betekent dat zakenreizigers, studenten, kennismigranten, professionals uit de culturele en creatieve sector en langeafstandsgeliefden die voor kort verblijf komen Nederland niet meer mogen inreizen.

Geldt vanaf 25-01-2021

Op basis van advies van het OMT past het kabinet de regels voor het maximaal aantal aanwezige personen bij een uitvaart aan. Vanaf maandag 25 januari 2021 mogen maximaal 50 personen aanwezig zijn bij een uitvaart.

Avondklok, datum inwerkingtreding nog onbekend

Het voornemen van het kabinet is om binnen enkele dagen na instemming van de Tweede Kamer in heel Nederland een avondklok in te voeren. Het is dan de bedoeling dat iedereen van 20.30 uur ’s avonds tot 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Blijf op de hoogte via Rijksoverheid.nl/avondklok.

Op de website van de Rijksoverheid worden de nieuwe maatregelen uitgebreider uitgelegd: Rijksoverheid.nl

 

Nieuwsarchief

Het complete nieuwsarchief over het coronavirus vindt u bij Nieuwsarchief corona