Het coronavirus heeft enorme gevolgen voor veel Velsenaren. De gemeente doet er alles aan om in deze bijzondere situatie de inwoners, ondernemers en instellingen zo goed mogelijk op de hoogte te houden over wat de gemeente doet én wat u zelf als inwoner en ondernemer kunt doen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Op deze pagina vindt u actuele informatie voor inwoners, ondernemers en instellingen.

Op de website van de Rijksoverheid kunt u veelgestelde vragen en antwoorden lezen. Op de website van de GGD Kennemerland leest u alles over de laatste ontwikkelingen in de regio. In de PDFNoodverordening Covid-19 veiligheidsregio Kennemerland van 14 oktober 2020 staan alle regels die in onze regio gelden. Voor vragen over de landelijke maatregelen, kunt u ook bellen naar het RIVM: 0800-1351. Dit telefoonnummer is dagelijks bereikbaar van 8.00 tot 22.00 uur.

Meer informatie en veelgestelde vragen voor inwoners, ondernemers en dienstverlening in Velsen.

Oproep: Geef elkaar de ruimte

Nieuwe maatregelen - gedeeltelijke lockdown

14 oktober 2020

Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Het kabinet heeft 13 oktober besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt. Een gedeeltelijke lockdown is daarom noodzakelijk. Als we ons samen aan de basisregels en maatregelen houden, kunnen we corona onder controle krijgen. Meer info over de landelijke maatregelen vind je op de website van de Rijksoverheid.

 

Nieuwe noodverordening van kracht

14 oktober 2020

In Veiligheidsregio Kennemerland is per 14 oktober een nieuwe noodverordening van kracht. Hierin zijn de nieuwe regels opgenomen zoals aangekondigd in de persconferentie van dinsdag.

 

Doorstroomlocatie? Neem contact met ons op!

9 oktober 2020

Veiligheidsregio’s en gemeenten in Nederland moeten voor doorstroomlocaties het maximale aantal bezoekers vaststellen dat tegelijkertijd kan worden toegelaten op een doorstroomlocatie. Dit is een van de nieuwe maatregelen die 29 september in het hele land is ingegaan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dit betekent dat doorstroomlocaties contact met ons op moeten nemen om samen tot een maximaal aantal bezoekers te komen. 

Lees meer

Coronamelder App

De CoronaMelder app is al te downloaden en vanaf zaterdag 10 oktober werkt de app in heel Nederland. Met de app weet u eerder of u mogelijk ook besmet bent. Zo voorkomt u dat u onbewust een ander besmet.
Meer informatie over deze App en waar u deze kunt downloaden leest u op de website van de Rijksoverheid.

Horeca en evenementen

Gaat u dit weekend of binnenkort met vrienden of familie naar een café, restaurant of andere horecagelegenheid? Sinds 29 september gelden nieuwe maatregelen.Lees meer over deze maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Brief van de burgermeester

Na een relatief rustige zomer is het coronavirus aan een comeback bezig. Inmiddels zitten we middenin ‘de tweede golf’.

Brief burgemeester over Corona en Week van de Veiligheid

Gemeente Velsen gedoogt tijdelijk terrassen, terrasschermen en overkappingen

7 oktober

Op 24 september 2020 nam de raad een motie aan waarin zij het college oproept te onderzoeken of de beleidsregel PDFcorona: tijdelijke (uitbreiding) terrassen kan worden verlengd. Mede naar aanleiding van deze motie heeft het college besloten deze beleidsregel te verlengen voor de duur van de coronamaatregelen. Daarnaast introduceert het college de nieuwe beleidsregel PDFcorona: tijdelijke terrasschermen- en overkappingen.

Lees meer

Dringend advies tot dragen van mondkapjes

2 oktober

In het Kamerdebat van woensdag 30 september is er besloten om tot een eenduidig landelijk advies te komen voor het dragen van mondkapjes in publieke binnenruimtes. 

Lees meer. 

Zes theaters en concertgebouwen krijgen ontheffing op maximum 30 bezoekers

1 oktober 2020

Zes theaters en concertgebouwen in de veiligheidsregio Kennemerland, die een zaalcapaciteit hebben van meer dan 300 personen, krijgen ontheffing op het maximum van 30 bezoekers. Dit besluit is vanaf vandaag, 1 oktober, van kracht. De ontheffing is een tijdelijke maatregel die in eerste instantie geldt tot 19 oktober aanstaande. Lees verder op de website van de Veiligheidsregio Kennemerland.

Dringend advies: draag een mondkapje in publieke ruimtes

1 oktober 2020

Het kabinet heeft een dringend advies gedaan om mondkapjes te dragen in publieke binnenruimtes. Denk daarbij aan winkels, horeca, theaters, sportscholen, musea en gemeentehuizen. Ook contactberoepen zoals kappers en schoonheidsspecialisten en de bezoekers hieraan worden dringend verzocht een mondkapje te dragen.

Lees meer over het gebruik van mondkapjes 

 

Nieuwsarchief

Het complete nieuwsarchief over het coronavirus vindt u bij Nieuwsarchief corona