Het coronavirus heeft enorme gevolgen voor veel Velsenaren. De gemeente doet er alles aan om in deze bijzondere situatie de inwoners, ondernemers en instellingen zo goed mogelijk op de hoogte te houden over wat de gemeente doet én wat u zelf als inwoner en ondernemer kunt doen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. 

Meer informatie

  • Rijksoverheid.nl - veelgestelde vragen en antwoorden over de landelijke regels. De Rijksoverheid is dagelijks te bereiken via 0800 1351 van 8.00 tot 22.00 uur.
  • GGD Kennemerland.nl -  laatste ontwikkelingen over veiligheid en gezondheid in de regio.

 

Nieuwsupdates corona

Valse vaccinatie-uitnodiging uit naam van RIVM in omloop

12 april 2021

Er is momenteel een nep e-mailbericht in omloop waarin mensen namens het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu)  worden uitgenodigd voor een vaccinatie tegen betaling. In het bericht, dat in de vorm van e-mail wordt toegestuurd, staat dat de aanvraag voor vaccinatie in behandeling is bij Medicorps. Het RIVM benadrukt dat dit geen officieel bericht van het RIVM betreft. Ook Medicorps heeft niets met dit bericht te maken. Het RIVM werkt in de vaccinatiecampagne niet samen met Medicorps. Daarnaast is het ontvangen van een coronavaccin gratis. Lees meer over het nep-emailbericht.

Vaccinatielocatie in IJmuiden geopend

12 april 2021

Op maandag 12 april is de nieuwe vaccinatielocatie van GGD Kennemerland in het voormalig tenniscentrum in IJmuiden geopend. Frank Dales, burgemeester van Velsen, kreeg voor de opening een rondleiding door de locatie en overhandigde hier een bos bloemen aan de eerste gevaccineerde inwoner. In IJmuiden wordt zeven dagen per week gevaccineerd. De locatie aan Dokweg 43 is op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 09.00 tot 16.30 uur geopend en op woensdag van 12.30 tot 20.00 uur. Lees meer over de vaccinatielocatie in IJmuiden.

Verschillende redenen om u te laten testen

9 april 2021

Testen op corona is nodig om besmettingen op te sporen en te bestrijden. Maar ook om de samenleving stapje voor stapje te openen. Door te testen weet u snel waar u aan toe bent. Testen kan verschillende redenen hebben, bijvoorbeeld omdat u klachten heeft, wanneer u terugkeert uit het buitenland of deelneemt aan een pilot die u toegang geeft tot een sociale activiteit. Ook als u contact heeft gehad met iemand die corona heeft, laat u zich testen, zelfs als u geen klachten heeft.

Werkgevers kunnen in aanmerking komen voor een financiële regeling als zij hun personeel willen testen. Op deze manier kunnen zij de veiligheid op de werkvloer vergroten voor werknemers die niet thuis kunnen werken. Zorgmedewerkers, onderwijspersoneel en personeel in de kinderopvang kunnen zich tijdelijk met voorrang laten testen.

Sinds kort zijn er ook zelftesten beschikbaar. Een zelftest is een coronatest die u zelf thuis voor de zekerheid kunt afnemen. Bijvoorbeeld als u naar school of werk moet. Zelftesten zijn niet bedoeld om te testen bij klachten of om te testen voor toegang tot een evenement. De uitslag van een zelftest is minder nauwkeurig. Gebruik daarom zelftesten niet als u:

  • coronaklachten heeft;
  • dichtbij iemand met corona was;
  • terugkeert uit een hoog-risicogebied;

Maak in bovenstaande gevallen nog steeds een testafspraak bij de GGD.

Kijk voor meer informatie op rijksoverheid.nl/coronatest.

 

Gun ook bij recreëren elkaar de ruimte

1 april 2021

Sommige inwoners genieten op Goede Vrijdag al van hun vrije dag en trekken erop uit. Anderen hebben eerste en tweede Pasen de tijd om een frisse neus te halen. De duinen en de andere natuurgebieden in Velsen worden hiervoor vaak bezocht. Mooi dat er zo wordt genoten van de Velsense natuur! Recreëer wel veilig door elkaar de ruimte te geven, uw verblijfsduur te beperken en om te keren bij drukte.

 

Nieuwsarchief

Het complete nieuwsarchief over het coronavirus vindt u bij Nieuwsarchief corona