Blijf thuis

Het coronavirus heeft enorme gevolgen voor vele Velsenaren. De gemeente doet er alles aan om in deze bijzondere situatie de inwoners, ondernemers en instellingen zo goed mogelijk op de hoogte te houden over wat de gemeente doet én wat u zelf als inwoner en ondernemer kunt doen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Op deze pagina vindt u actuele informatie voor inwoners, ondernemers en instellingen.

Op de website van de Rijksoverheid kunt u veelgestelde vragen en antwoorden lezen. Op de website van de GGD Kennemerland leest u alles over de laatste ontwikkelingen in de regio. U kunt ook bellen naar het RIVM: 0800-1351. Dit telefoonnummer is dagelijks bereikbaar van 8.00 tot 22.00 uur.

Lees hier meer informatie en veelgestelde vragen voor inwoners, ondernemers en dienstverlening in Velsen.Update 3 april

Zorgverlener accepteert verlopen identificatiebewijs tijdens coronacrisis

Als u (medische) zorg nodig heeft, moet u een geldig identiteitsbewijs laten zien aan de zorgverlener. De legitimatieplicht in de zorg geldt voor iedereen, dus ook voor minderjarigen jonger dan 14 jaar.

In deze bijzondere periode heeft het ministerie van Volksgezondheid besloten dat zorginstellingen gedurende de coronacrisis ook verlopen identiteitsbewijzen mogen/moeten accepteren.  Een (spoed)aanvraag bij de gemeente is dan niet nodig. Uiteraard kunt u wel nog steeds een afspraak maken als u uw identiteitsdocument wil vernieuwen. Dit kan via https://www.velsen.nl/producten/id-kaart of via 140255.


Brief van de burgemeester aan inwoners van Velsen

Brief van de burgemeester aan alle Velsenaren

Nieuwsarchief

Het complete nieuwsarchief over het coronavirus vindt u bij Nieuwsarchief corona.

Oproep van HVC

Inwoners gooien nu met z’n allen veel meer afval weg dan normaal. HVC merkt dat mensen in de weer zijn met hun tuin en dat alle maaltijden thuis worden gegeten. Dat betekent volle groene bakken en volle ondergrondse containers voor restafval. HVC werkt hard om de containers zo snel mogelijk te legen.

Container vol? Probeer een andere of bewaar de zak nog even thuis. Zet het niet naast de container. De chauffeur kan dan de ondergrondse container niet goed optillen. Ook voorkomen we zo overlast en ongedierte op straat.

Meer informatie over afvalinzameling vindt u op de website van HVC.

Om de Velsense ondernemers te informeren over gemeentelijke en landelijke regelingen, maar vooral ook om ze een hart onder de riem te steken, heeft wethouder Jeroen Verwoort de ondernemers een brief gestuurd. 

Wethouder Jeroen Verwoort: "De klap van het corona virus is hard en onverwacht. Maar de veerkracht van onze ondernemers is groot. Omgaan met zwaar weer zit in ons DNA. Ik heb daarom het volste vertrouwen dat we hier samen sterker uit gaan komen en dat we hierna weer samen kunnen werken aan onze mooie, ondernemende en innovatieve gemeente Velsen."

Dinsdagavond 31 maart maakte minister-president Mark Rutte bekend dat de maatregelen die tot 6 april gelden met drie weken worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Dit betekent het volgende:

  • Alle locaties die tot 6 april dicht moesten blijven, moeten nu tot en met 28 april dicht blijven.
  • De scholen blijven tot en met de meivakantie gesloten.
  • Vergunningsplichtige en meldingsplichtige evenementen blijven verboden tot 1 juni.
  • Het kabinet neemt 1 week voor 28 april een besluit over de maatregelen die na 28 april gelden.
  • Na 28 april zullen we niet direct teruggaan naar de normale situatie.
  • Het advies is daarom geen vakantieplannen te maken voor de meivakantie, ook al is dit na 28 april.

Het verlengen van de maatregelen vraagt van iedereen veel geduld en doorzettingsvermogen. We moeten dit samen volhouden. Want alleen samen krijgen we corona onder controle.

Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid

Facebook Live-sessie over corona met burgemeester Frank Dales

Aanstaande dinsdag 31 maart organiseren we van 16.00 tot 17.00 uur een Facebook Live-sessie met de burgemeester. Heb jij vragen over corona? Heb je een goed idee of wil je jouw zorgen met hem delen? Frank Dales zit dinsdagmiddag voor je klaar en gaat graag met je in gesprek.

Burgemeester Frank Dales: “Ik kijk er naar uit om veel van jullie weer te kunnen spreken. Vanwege het coronavirus lukt dat niet meer zo makkelijk op straat of via werkbezoeken bij organisaties, scholen en bedrijven. Een online dialoog via Facebook is een mooi alternatief hiervoor. Ik ben benieuwd naar jullie vragen en ik ga mijn best doen ze te beantwoorden. Graag tot dinsdag om 16.00 uur!”
Frank Dales met Facebook Live-logo

Update 28 maart

Bericht aan de sportverenigingen

Wethouder Bram Diepstraten heeft een boodschap voor de sportverenigingen in Velsen.