Het coronavirus heeft enorme gevolgen voor veel Velsenaren. De gemeente doet er alles aan om in deze bijzondere situatie de inwoners, ondernemers en instellingen zo goed mogelijk op de hoogte te houden over wat de gemeente doet én wat u zelf als inwoner en ondernemer kunt doen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. 

Meer informatie

  • Rijksoverheid.nl veelgestelde vragen en antwoorden over de landelijke regels. De Rijksoverheid is dagelijks te bereiken via 0800 1351 van 8.00 tot 22.00 uur.
  • GGD Kennemerland.nl -  laatste ontwikkelingen over veiligheid en gezondheid in de regio.

 

Nieuwsupdates corona

Nederland zet grote stap: bijna alles kan op anderhalve meter

18 juni 2021

Het vaccineren tegen corona gaat hard. Er zijn al ruim 13 miljoen prikken gezet. Bijna 5 miljoen mensen zijn nu volledig gevaccineerd, ruim 4 miljoen mensen hebben hun eerste prik gehad. Vanaf morgen zijn ook de 18-jarigen aan de beurt om een afspraak te maken. Dat wil zeggen dat medio juli iedereen die gevaccineerd wil worden een eerste en vaak ook een tweede vaccinatie heeft gehad. We zien dit terug in de besmettingscijfers en in het aantal mensen dat met Covid-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen. Deze cijfers dalen nu snel. De meeste maatregelen zijn daarom niet meer nodig. Het kabinet heeft dan ook besloten om stap 4 van het openingsplan te zetten en zelfs te vergroten. Kijk voor meer informatie op rijksoverheid.nl

Horeca mag ook binnen weer gasten ontvangen

4 juni 2021

Stap voor stap wordt meer mogelijk. Vanaf 5 juni mag de horeca ook binnen weer gasten ontvangen en worden de openingstijden verruimd. Wethouder Jeroen Verwoort bezocht donderdag 3 juni een horecaonderneming in Velsen. Hij ging in gesprek met Stefan en Evert-Jan van der Meer van het gelijknamige Restaurant van der Meer. Hoe voelt het om weer aan de slag te gaan, hoe zijn zij afgelopen periode doorgekomen en wat staat de gasten te wachten?

 

Derde stap openingsplan

29 mei 2021

Op 5 juni zetten we de derde stap van het openingsplan en gaat bijna alles open, waaronder restaurants en cafés, bioscopen en musea. Er blijven voorwaarden gelden. Door de basisregels te blijven volgen, kan steeds meer. Lees meer op de website van de Rijksoverheid.

Zijn snel ontwikkelde coronavaccins wel veilig?

27 mei 2021

De coronavaccins hadden relatief weinig tijd nodig om op de markt te komen. Zijn ze dan wel veilig, vragen veel mensen zich af. En zo ja, waarom worden ze dan pas in 2023 geregistreerd? Leonoor Wijnans, senior klinisch beoordelaar van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen, legt uit.

Vaccineren? De keuzehulp helpt u bij het maken van die keuze

20 mei 2021

Voor de meeste mensen in Nederland is een vaccinatie tegen het coronavirus een vanzelfsprekendheid. Tegelijk zijn er ook mensen die twijfelen. Vindt u het ook lastig om een keuze te maken? Raadpleeg dan de keuzehulp die TNO en het Radboudumc hebben ontwikkeld. Met deze keuzehulp kunt u op een rij zetten wat voor u belangrijk is. De keuzehulp vindt u op coronavaccinatie-keuzehulp.nl.

Kennistest vaccin

Op www.coronavaccinatie-keuzehulp.nl staat ook een kennistest waarmee u aan de hand van 10 stellingen kunt ontdekken wat u van het vaccin weet.

 

Nieuwsarchief

Het complete nieuwsarchief over het coronavirus vindt u bij Nieuwsarchief corona