Snippergroen

 

 

De gemeente Velsen verhuurt al jarenlang stukjes ‘snippergroen’ aan ongeveer driehonderd inwoners van Velsen. Snippergroen zijn kleine stroken openbaar groen of grond, zonder belangrijke functie, die direct grenzen aan het eigendom van een verzoeker. De gemeente heeft besloten om het snippergroen dat in aanmerking komt voor verkoop te verkopen tegen een tijdelijke speciale projectprijs. De verkoop begint op 1 september 2017 en stopt op 31 december 2017.

Projectprijs snippergroen

De gemeenteraad heeft voor het project Snippergroen een projectprijs vastgesteld van 75 euro per m2 ’vrij op naam’. Dit betekent dat er verder geen kosten voor kopers bijkomen. De projectprijs geldt voor verzoeken die zijn ingediend tussen 1 september 2017 en 31 december 2017. Na 31 december 2017 wordt de prijs aangehouden die in de dan geldende kadernota Grondprijzen staat.

U huurt een stukje snippergroen?

Huurt u momenteel een stukje snippergroen van de gemeente? Dan krijgt u een persoonlijke aanbieding per brief van de gemeente.

Geen snippergroen in gebruik, maar wel belangstelling?

Grenst aan uw perceel een stukje snippergroen dat u graag bij uw perceel wilt betrekken? Ook dan kan het mogelijk zijn om snippergroen van de gemeente aan te kopen. Ook dan de tijdelijke projectprijs van € 75,- per m2 grond. U kunt hiervoor een aanvraagformulier indienen. Zodra wij uw aanvraag hebben ontvangen, nemen wij deze in behandeling en zullen wij beoordelen of het mogelijk is om het snippergroen aan u te verkopen.

Verkoop van snippergroen

Elk verzoek wordt apart beoordeeld. Niet álle stukjes snippergroen worden verkocht. Bijvoorbeeld als het groen beeldbepalend is voor de omgeving, er kabels of leidingen in de grond zitten, of als de gemeente in de toekomst misschien nog wat wil doen met die grond.

Vragen?

Wellicht kunt u het antwoord op uw vraag vinden bij de veelgestelde vragen. Daarnaast kunt u uw vraag mailen naar snippergroen@velsen.nl Wij geven u per mail antwoord of nemen telefonisch contact met u op.