Wassen, drinken en voedsel bereiden. Schoon water is van levensbelang. Per dag gebruiken we gemiddeld zo’n 125 liter water per persoon. PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland zorgt dat er op elk moment van de dag zuiver water uit uw kraan komt. Na gebruik belandt het meeste water in de riolering.

Watertorens, zoals in het watertorenpark te IJmuiden, werden in het verleden gebruikt om druk te creëren in de waterleidingen. Dit principe wordt niet meer toegepast. Voor de watertorens worden soms andere nuttige bestemmingen gevonden.

Elk jaar levert PWN zo’n 105 miljoen kubieke meter drinkwater aan 750.000 klanten (particulieren, bedrijven en (zorg)instellingen) in de provincie Noord-Holland. Het totale leidingnet van PWN is ruim 10.000 km lang!

Wilt u weten welke weg het water aflegt voordat het bij u thuis uit de kraan komt? Of wilt u uw meterstanden of een verhuizing doorgeven? Ga dan naar www.pwn.nl.

Natuurbeheer

Naast het zorgen voor betrouwbaar drinkwater beheert PWN het duingebied in het Noordhollands Duinreservaat en het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. De uitgestrekte zandduinen, struwelen en naaldbossen bieden een rijke variatie aan flora en fauna. Hier kan iedereen van genieten. Ook informatie over natuurbeheer, wandelroutes en toegangskaarten vindt u op www.pwn.nl.

Openbare kraanwatertappunten

Sinds 13 juni 2013 zijn er in Velsen 2 openbare kraanwatertappunten, op het Plein 1945 en bij de IJmuiderslag.