Het seizoen voor de gladheidbestrijding start op 1 november en loopt tot en met 31 maart. De uitvoering van de gladheidbestrijding wordt uitgevoerd door HVC

De strooiroute

Jaarlijks stelt het college het gladheidsbestrijdingsplan en de strooiroutes vast. De uitvoering daarvan is in handen van HVC. De routes worden elk jaar aangepast op wijzigingen in het wegennet en gewijzigde verkeersgegevens. Het uitgangspunt is dat drukke of bijzondere verkeersroutes als eerste worden gestrooid. De ervaringen in de gladheidbestrijding worden jaarlijks na elke winter geëvalueerd en verbeterpunten worden opgenomen.

De strooiroute kunt u inzien op de website van HVC.Wanneer u onderstaande downloads op één of andere manier niet kunt bekijken, dan kunt u hieronder bij 'Strooiroutes Velsen' het overzicht van alle straatnamen met wijk inzien.

Meldingen

Wanneer u meldingen of vragen heeft over de uitvoering, dus de manier waarop er is gestrooid (bijvoorbeeld omdat een weg uit de strooiroute niet goed zou zijn gestrooid) dan kunt u contact opnemen met HVC (klantenservice@hvcgroep.nl of 0800-0700). De meest actuele informatie over strooien en strooiroutes kunt u bovendien op de website www.hvcgroep.nl zien.

Wanneer u een melding of een vraag heeft over de strooiroute, dan kunt u via een Melding Openbare Ruimte contact met de gemeente opnemen (zie hieronder).

 

Downloads

PDFGladheidbestrijdingsplan winter 2016-2017

PDFStrooiroutes 2016

Melding openbare ruimte

Lantaarnpaal kapot? Boom omgewaaid? Fietswrak voor de deur? Hier kunt u dit soort schade of gebreken doorgeven.

Strooiroutes

Waar wordt in de gemeente Velsen gestrooid bij gladheid?

Lees verder