De Velsertunnel, die IJmuiden verbindt met Beverwijk, is bijna 60 jaar oud en toe aan een grote renovatie. Dit betekent dat de tunnel vanaf het voorjaar 2016 negen maanden helemaal dicht gaat. Afsluiting van beide tunnelbuizen is nodig vanwege de veiligheid van weggebruikers en wegwerkers.

Rijkswaterstaat laat onder meer de doorrijhoogte van de tunnel vergroten, zodat er minder incidenten plaatsvinden met te hoge vrachtwagens. Daarnaast vernieuwt Rijkswaterstaat de tunnel-technische installaties en worden de vluchtwegen aangepast. De renovatie moet ervoor zorgen dat het verkeer vlot en veilig door de tunnel kan blijven rijden.

Na de werkzaamheden voldoet de Velsertunnel in 2016 aan de nieuwe landelijke Tunnelwet (Warvw), die al sinds 2013 van kracht is en waaraan alle tunnels in 2019 moeten voldoen.

 

Renovatie Velsertunnel - werkzaamheden

Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de renovatie? Dit kan op verschillende manieren:

  • Bent u geïnteresseerd in de nieuwsbrief of in het Bereikbaarheidsplan van RWS of andere zaken? Deze vindt u op www.rijkswaterstaat.nl
  • Bent geïnteresseerd in de raadsbesluiten over dit onderwerp? Kijk dan op raad.velsen.nl
  • Op de hoogte blijven via social media kan ook via de Facebook pagina. Deze pagina is openbaar en voor iedereen te bekijken: www.facebook.com/velsertunnel
  • Collegeberichten en nieuwsberichten van de gemeente kunt u onderstaand bekijken.