Trouwen en geregistreerd partnerschap

U wilt gaan trouwen of uw partnerschap laten registreren. U heeft over alle details nagedacht. Of u weet nog niet precies wat u wilt, of wat er mogelijk is. Op deze pagina vindt u alle informatie die u zoekt en wat de gemeente Velsen voor u kan betekenen. Ook bieden wij u de mogelijkheid om op verschillende locaties te kunnen trouwen (huwelijk op locatie). Wij kijken met u mee, zodat de huwelijksplechtigheid of partnerregistratie ook echt dé dag van uw leven wordt.

Kosten

Wilt u weten wat de kosten zijn van een huwelijk en alle zaken er omheen? Het kostenoverzicht kunt u vinden bij de 'Melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap' onder het tabblad 'Kosten'.

Voornemen van huwelijk of partnerregistratie

Vanaf 1 september 2015 kunt u geen huwelijksaangifte of aangifte van geregistreerd partnerschap meer doen in uw woongemeente. U meldt uw voornemen in de gemeente waar de plechtigheid zal gaan plaatsvinden. U kunt hiervoor gebruik maken van het meldingsformulier. U kunt dit formulier op deze webpagina downloaden.

Zodra u het meldingsformulier helemaal heeft ingevuld, maakt u telefonisch een afspraak met Burgerzaken om het formulier in te leveren en de leges voor het huwelijk te betalen. (Dit is de dag van de melding).
Let op: Wilt u uw huwelijksdatum wijzigen of annuleren, dan zijn hier leges aan verbonden. De leges vindt u bij 'melding huwelijk of geregistreerd partnerschap' (hieronder).

Verder verandert er voor u niets. Net als ondertrouw, moet de melding minstens 14 dagen en maximaal 1 jaar vóór uw huwelijks- of geregistreerd partnerschapsdatum gedaan zijn.

 

Downloads