U wilt gaan trouwen of uw partnerschap laten registreren. U heeft over alle details nagedacht. Of u weet nog niet precies wat u wilt, of wat er mogelijk is. Op deze pagina vindt u alle informatie die u zoekt en wat de gemeente Velsen voor u kan betekenen. Ook bieden wij u de mogelijkheid om op verschillende locaties te kunnen trouwen (huwelijk op locatie). Wij kijken met u mee, zodat de huwelijksplechtigheid of partnerregistratie ook echt dé dag van uw leven wordt.

Kosten

Wilt u weten wat de kosten zijn van een huwelijk en alle zaken er omheen? Het kostenoverzicht kunt u vinden bij de 'Melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap' onder het tabblad 'Kosten'.

Voornemen van huwelijk of partnerregistratie

Vanaf 1 september 2015 kunt u geen huwelijksaangifte of aangifte van geregistreerd partnerschap meer doen in uw woongemeente. U meldt uw voornemen in de gemeente waar de plechtigheid zal gaan plaatsvinden. U kunt hiervoor gebruik maken van het meldingsformulier. U kunt dit formulier op deze webpagina downloaden.

Zodra u het meldingsformulier helemaal heeft ingevuld, maakt u telefonisch een afspraak met Burgerzaken om het formulier in te leveren en de leges voor het huwelijk te betalen. (Dit is de dag van de melding).
Let op: Wilt u uw huwelijksdatum wijzigen of annuleren, dan zijn hier leges aan verbonden. De leges vindt u bij 'melding huwelijk of geregistreerd partnerschap' (hieronder).

Verder verandert er voor u niets. Net als ondertrouw, moet de melding minstens 14 dagen en maximaal 1 jaar vóór uw huwelijks- of geregistreerd partnerschapsdatum gedaan zijn.

Een kostenloos huwelijk / geregistreerd partnerschap is alleen mogelijk voor bruidsparen/partners waarvan één van de partners als ingezetene van de gemeente Velsen is ingeschreven in de basisregistratie personen (BRP).

Downloads

PDFMelding voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap (gemeentehuis Velsen)

PDFMelding voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap (op locatie)

Ondertrouw / melding

Als u gaat trouwen moet u daarvan melding doen bij de ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente waar de plechtigheid zal gaan plaatsvinden.

Melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap

Omzetten van een geregistreerd partnerschap in een huwelijk

De trouwambtenaren

Bij de gemeente Velsen kunt u uw voorkeur aangeven door wie u de huwelijksvoltrekking wilt laten voltrekken: alle Buitengewoon Ambtenaren van de Burgerlijke Stand stellen zich voor.

Lees meer over de trouwambtenaren

Verklaring van huwelijksbevoegdheid

Als u in het buitenland wilt trouwen, zal de ambtenaar van de burgerlijke stand aldaar vragen om een ‘Verklaring van huwelijksbevoegdheid'. Hij of zij kan immers niet weten of u in Nederland bijvoorbeeld al getrouwd bent.

Huwelijksakte / akte geregistreerd partnerschap