De Stichting OIG-IHD zorgt voor ontspanning en vervoer voor mensen met een beperking in gemeente Velsen en omgeving. Burgemeester Frank Dales bracht vanochtend een bezoek aan de stichting en nam een kijkje in hun winkel.

Elke woensdag opent OIG-IHD om 9 uur de deuren van haar winkel. Mensen staan al voor 9 uur in de rij om zo als eerste kans te kunnen maken op de spullen die te koop zijn. Dit keer is burgemeester Frank Dales één van hen. Van de tweedehands kleding, schoenen en huishoudelijke spullen, zou je soms niet eens zeggen dat ze tweedehands zijn. Bijna alle producten die hier te koop zijn, zijn onder de vijf euro. Het is een gezellige en drukke bedoening.

Kleding uit de textielbakken levert geld op voor activiteiten

In de hoek staan een aantal vrouwen die elkaar oppervlakkig kennen gezellig wat kleding te passen. Een andere vrouw haalt een als nieuw Nike-jasje uit het rek. Vrijwilliger Jan Weber vertelt: “Met hulp van de kleding die inwoners in de textielbakken gooien, halen wij geld op om onze activiteiten te betalen. Tegelijkertijd kunnen mensen met weinig geld voor een kleine prijs spullen bij ons kopen. Al zijn inwoners die meer te besteden hebben natuurlijk ook welkom.”

De vrouw van Jan Weber laat weten dat er aan het einde van de ochtend niet veel spullen meer over zullen zijn: “Als de winkel sluit, houden de werkzaamheden niet op. We gaan dan al gauw aan het werk om de winkel voor volgende week woensdag weer te vullen met allemaal ‘nieuwe’ spullen.” Na een gesprek met Jan Weber en zijn vrouw kan de burgemeester niet anders dan met een glimlach naar buiten lopen. Op de voet gevolgd door twee mannen die dozen vol spullen met een tevreden blik naar hun auto brengen.

Dit is het Velsen waar ik in geloof

Burgemeester Frank Dales: “Deze ochtend werd mij nog duidelijker hoe belangrijk het werk is dat OIG-IHD doet. Het is een organisatie die een stevige glimlach op je gezicht brengt. Ik zie bevlogen vrijwilligers hun best doen om andere mensen te helpen en ontspanning te bieden. Dit is het Velsen waarin ik geloof. Waar wij ons er samen sterk voor maken dat iedereen mee kan doen.”

Vrijwilligers van OIG-IHD helpen mensen met een beperking

Ruim 130 vrijwilligers zetten zich voor de stichting in om mensen met een beperking actief deel te laten nemen aan onze samenleving. Kijk voor meer informatie op de website van de stichting OIG-IHD.

Burgemeester Frank Dales met vrijwilliger in de winkel van OIG-IHD