Nog een laatste dag bij de kerstboom zitten. Dan gaat ie de deur uit en start het nieuwe jaar echt.

Nog even terugkijken naar wat ik achterlaat in 2019 én naar wat ik meeneem in 2020….

Werk

Het was een jaar vol mooie momenten en een heel leerzaam jaar. Je weet, als je de politiek in gaat, dat er valkuilen zijn waar je niet altijd op bedacht bent. Een inschattingsfout over het informeren van de Raad kan dan zomaar je zekerheid op losse schroeven zetten. Toen dat mij overkwam voelde ik pas echt wat het betekent als die zekerheid ineens niet meer zo zeker is. En hoe belangrijk is het dan dat er mensen om je heen zijn die in je oprechtheid geloven. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat de Raad in mij heeft uitgesproken. Ik voel me zeker gesterkt om in 2020 onverminderd enthousiast door te gaan. Ik heb geleerd om te vertrouwen op mezelf; om door te gaan ook als het tegenzit. Geloven in waar ik voor sta, namelijk; “iedereen doet mee in Velsen”. Ook al bereik ik misschien niet alles en niet meteen.

Mooie momenten

De mooie momenten van 2019 geven mij vertrouwen voor de toekomst. Zoals het succes van Zorgpoort waardoor mensen met een lange afstand tot de arbeidsmarkt een baan in de zorg hebben kunnen vinden. Of de succesvolle trajecten voor statushouders die daardoor sneller integreren in onze samenleving.

Ook: laaggeletterdheid bespreekbaar maken zodat niemand zich hoeft te schamen als hij problemen heeft met lezen en schrijven. En natuurlijk alle mooie ontmoetingen die ik heb gehad met inwoners die zich inzetten voor een sociaal Velsen. 

Veel gedaan maar nog lang niet alles bereikt. Het jaar 2020 staat vol uitdagingen op me te wachten.

Hoe pakken we in Velsen armoede aan en hoe gaan we verder met hiaten in de Participatiewet? En het grote landelijk thema;  hoe houden we de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) uitvoerbaar!

Privé

Het is privé het jaar van grote veranderingen geweest. Middelste zoon is verhuisd naar een groter appartement. Jongste zoon heeft, als laatste kind, het ouderlijk huis verlaten. Oudste zoon en schoondochter woonden tijdelijk bij ons in vanwege een verbouwing. Ons bonusgezin is uitgebreid met twee nieuwe partners. En als topper: oma geworden van een prachtig meisje.

Een jaar waarin ik me weer heb gerealiseerd hoe belangrijk het is om de mensen, die je het meest dierbaar zijn, om je heen te hebben.

Ik laat een jaar vol ervaringen achter en neem mee alles wat ik geleerd heb.

Voor iedereen; een gezond jaar, vol mooie ervaringen!