Genietend van een heerlijke vakantie in het mooie Drenthe kijk ik terug op mijn eerste volledige jaar als wethouder. Een jaar vol boeiende, verwonderende en inspirerende ervaringen. Boeiend om te zien hoeveel kracht er in mensen zit, ook als het even niet meezit. Verwonderd over hoe regels soms, anders dan bedoeld, uitpakken in de praktijk. Geïnspireerd door enthousiaste medewerkers die steeds weer tijd en ruimte vinden om met mij mee te denken.

Persoonlijk

Ik heb ook veel over mezelf geleerd. Bijvoorbeeld dat ik het lastig vind om in de schijnwerpers te staan. Voor inwoners die ondersteuning nodig hebben ga ik graag tot het gaatje. Ook als het soms tegen beter weten in is. De samenwerking met collegawethouders is prettig; we vormen een goed team. En ik heb het bloggen ontdekt. Ik vind het leuk om in een blog regelmatig te schrijven over wat me bezighoudt en waar ik me voor wil inzetten.

Vooruitblik

Voor het komende jaar heb ik veel ambitie en zin om aan de slag te gaan met de onderwerpen in mijn portefeuille die mij bezighouden. Armoede is zo’n onderwerp.
Armoede kan leiden tot stress met, onder andere, gevolgen voor de gezondheid. En wat doet het met je als iedereen op vakantie gaat en jij kunt je dat niet veroorloven.

Ook blijft laaggeletterdheid mijn aandacht houden omdat uit onderzoek blijkt dat dit kan leiden tot armoede: hoe houd je je uitgaven bij als je moeite hebt met rekenen? Hoe voorkom je dat je een contract afsluit dat niet bij je past als je de voorwaarden niet begrijpt? Hoe vraag je een regeling aan als je niet goed kunt schrijven? En hoe kom je aan een goed betaalde baan als je belangrijke  vaardigheden mist?

Reden genoeg dus om de strijd tegen armoede en laaggeletterdheid aan te gaan! En dan is er het project wijkparticipatie ontmoetingsplekken: een project om samen met wijkbewoners uit te vinden waar je in de wijk veilig over je lief-en-leed kunt praten en waar samenzijn met andere wijkbewoners zo goed voelt dat je er graag naar toe gaat. Met activiteiten voor jong en oud.

Vakantie!

Ik verheug me op het komende jaar! Maar nu eerst nog even genieten van een vakantie met mijn lief. Het is inmiddels gaan regenen in Drenthe en toch zitten we nog heerlijk buiten onder de luifel en genieten van een drankje.

Ik wens iedereen een mooie zomer.