Sinds ik wethouder ben heb ik een innige relatie met stoelen. We zitten, zeg maar, aan elkaar geplakt als een verliefd stelletje. Met mijn abonnement op de sportschool is de relatie helaas bekoeld. Ik heb hem ook niet ingeruild voor andere sportieve activiteiten. Zelfs het dagelijkse loopje naar de supermarkt laat ik tegenwoordig aan mijn man over.

Mijn levensstijl verandert!

Maar vanaf vandaag, zondag 27 januari, gaat er verandering in mijn leefstijl komen! Dankzij de Gezondheidsbeurs. Doel van de Gezondheidsbeurs is het promoten van een gezonde leefstijl, speciaal voor 40+ers. Er is veel informatie over een gezonde leefstijl te vinden en je hebt de mogelijkheid om een ‘hoe-gezond-ben-ik-nu’ check te doen.


Balans zoeken bij de kassa

En tja, de waarheid is niet altijd fijn: mijn BMI is te hoog! Meer bewegen is het advies. Ja, maar hoe dan? Het antwoord is even simpel als de vraag: ‘s avonds een blokje om, vaker de fiets pakken, de trap in plaats van de lift nemen. Ik kreeg ook van iemand de tip om, als je toch in de rij staat voor een kassa op één been te gaan staan: goede oefening voor je balansspieren. Gewone dagelijkse dingen dus die al veel helpen om je fit te laten zijn.


Sporten moet betaalbaar blijven

Met deze geruststellende gedachte begon ik aan mijn taak op deze Gezondheidsbeurs. Ik mocht namelijk de eerste twee exemplaren van de sportpas aanbieden aan twee vrijwilligers. Ik mocht ook meteen in een panel uitleggen hoe je sporten betaalbaar houdt voor mensen met een kleine beurs. Het ging hier trouwens om een sportpas voor volwassenen. Ik vind het belangrijk dat iedereen kan werken aan een gezonde leefstijl. Daar mag geen financiële drempel voor zijn. Daarom is de sportpas zo waardevol. Die staat vol met leuke sportactiviteiten voor een kleine bijdrage en soms zelfs gratis. Ook online te vinden: www.sportpasvelsen.nl. Een aanrader!


(Foto: RTV Seaport)