Over Velsen

Levendige havens met industrie, brede duinen met daarachter de zee, watersport, veelzijdige kunst en cultuur, groene parken en landgoederen, een drukbevaren Noordzeekanaal: Velsen biedt veel afwisseling op het gebied van wonen, werken, ondernemen en ontspannen. Ruim 500 medewerkers van de gemeente dragen dagelijks hun steentje bij om al het moois in de gemeente te behouden en verder te ontwikkelen. Samen werken we voor bijna 70.000 Velsenaren aan een vitale en leefbare gemeente.

Velsen bestaat uit een aantal kernen, ieder met zijn eigen identiteit: IJmuiden, Driehuis, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Velserbroek, Velsen-Noord en Velsen-Zuid.

Onze dienstverlening richt zich op een leefbare en aantrekkelijke gemeente waarin iedereen meedoet en we in energiek samenspel aan een duurzame toekomst werken. Samen staan we sterker, daarom maakt Velsen deel uit van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) Dit is een bestuurlijk samenwerkingsverband van gemeenten en provincies rondom Amsterdam.

Onze organisatie

Door de veelzijdigheid van Velsen hebben we medewerkers iets te bieden. Je kunt hieraan meewerken en je steentje bijdragen.

Nieuwe medewerkers geven aan dat het fijn werken is in Velsen. Dat heeft te maken met de laagdrempeligheid, de persoonlijke en prettige sfeer, de ontwikkelmogelijkheden en de uitdaging in het werk met de mooie en uiteenlopende projecten.

We gaan uit van vertrouwen als basis voor samenwerking. We vertrouwen erop dat medewerkers passende prioriteiten stellen en keuzes maken in hun werk. Jij hebt de regie over je eigen werk en je doet dat in goede samenwerking met collega’s. Uiteraard doe je dat door ook te luisteren naar inwoners, bedrijven en samenwerkingspartners. Het is aan het management om de medewerkers te ondersteunen, stimuleren, sturen en te laten groeien. Niemand staat er alleen voor. Resultaten halen we met elkaar. We hebben mensen met verschillende talenten in huis.

We zijn een diverse organisatie met uiteenlopende taken en we werken in samenhang aan onze gezamenlijke opgaven. We geloven in minder regels. Voor de buitenwereld, maar ook voor onze organisatie zelf. Dit omdat we zien dat regels ondernemend gedrag en passende oplossingen in de weg kunnen zitten en daarmee ook de snelheid, transparantie en service. Bevoegdheden en verantwoordelijkheden liggen daarom zo laag mogelijk in de organisatie.

De speerpunten bij onze voortdurende organisatieontwikkeling zijn: Talent aan Zet, Leiderschap, Communicatie is van iedereen, Slimmer organiseren, Dynamische werkomgeving en Digitaal werken.

Meer weten over de organisatie

Benieuwd hoe het er bij ons aan toe gaat? Laat het ons weten of kom stagelopen. Neem hiervoor contact op met HR via telefoonnummer 0255 567875. Leuk om je te ontmoeten!

Wat biedt de Gemeente Velsen?

Het gemeentehuis van Velsen staat in IJmuiden. Het is voor een deel een Rijksmonument , in 1966 gebouwd naar een ontwerp van architect W.M. Dudok. Karakteristiek zijn de grote raampartijen en de 50 meter hoge klokkentoren waarin de beiaardier nog wekelijks speelt. Het gemeentehuis is steeds meer ingericht als flexibele organisatie. Je kunt werken op kantoor combineren met thuiswerken. Naast de werkplekken hebben we vergaderruimtes waar hybride kan worden overlegd, zitjes om bijvoorbeeld even te bellen, concentratieruimtes om rustig te werken, leuke inspiratieruimtes etc.

Het gemeentehuis is goed (rolstoel)toegankelijk en centraal gelegen in het centrum van IJmuiden. Je bereikt ons gemakkelijk per bus (o.a. vanuit Amsterdam Sloterdijk, reistijd 30 min.), trein (10 min. fiets/bus) en auto (ruime, gratis parkeergelegenheid om de hoek). Ook hebben we een royale inpandige fietsenstalling en er zijn omkleed en doucheruimtes. In het bedrijfsrestaurant kun je met je collega’s gezellig samen eten.

Naast het gemeentehuis werken er ook collega’s op andere locaties zoals bijvoorbeeld de gemeentewerf, sportzalen of het zwembad.

Naast uitdagende opdrachten en fijne collega’s bieden wij de onderstaande arbeidsvoorwaarden:

  • Flexibele werktijden.
  • Flexwerkplekken.
  • Thuiswerken.
  • Arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de cao voor Gemeenten (kijk hiervoor op caogemeenten.nl/). Daarnaast zijn er aanvullende afspraken gemaakt en vastgelegd in het Personeelshandboek.
  • Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en ook van inschaling van de functie. Bovenop je salaris krijg je een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto salaris. Je IKB bestaat o.a. uit je vakantiegeld en je eindejaarsuitkering. Je IKB kun je inzetten voor verschillende doeleinden, bijvoorbeeld extra vrije dagen kopen, een studie betalen of je kunt het bedrag laten uitbetalen.
  • Ontwikkelmogelijkheden.
  • Een uitgebreid en leuk introductieprogramma.

Overzicht vacatures

Stageplaatsen

Velsen helpt graag jong talent op weg. 

Lees meer over onze stageplaatsen

Tijdelijke opdrachten

Voor korte opdrachten zijn wij regelmatig op zoek naar tijdelijk personeel. 

Lees meer over onze tijdelijke opdrachten