Over Velsen

Levendige havens met industrie, brede duinen met daarachter de zee, veelzijdige kunst en cultuur, groene parken en landgoederen, een drukbevaren Noordzeekanaal: Velsen biedt veel afwisseling op het gebied van wonen, werken, ondernemen en ontspannen. Ruim 500 medewerkers van de gemeente dragen dagelijks hun steentje bij om al het moois in de gemeente te behouden en verder te ontwikkelen.

Onze dienstverlening richt zich op een leefbare en aantrekkelijke gemeente waarin iedereen meedoet en we in energiek samenspel aan een duurzame toekomst werken. 

Samen staan we sterker, daarom maakt Velsen deel uit van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) Dit is een bestuurlijk samenwerkingsverband van gemeenten en provincies rondom Amsterdam.

Onze organisatie

We gaan uit van vertrouwen als basis voor samenwerking. We vertrouwen erop dat medewerkers passende prioriteiten stellen en keuzes maken in hun werk. Het is aan het management om de medewerkers te ondersteunen, stimuleren, sturen en te laten groeien. Niemand staat er alleen voor. Resultaten halen we met elkaar. We hebben mensen met verschillende talenten in huis. We zijn een diverse organisatie met uiteenlopende taken, maar we werken in samenhang aan onze gezamenlijke opgaven.

We geloven in minder regels. Voor de buitenwereld, maar voor onze organisatie zelf.

Dit omdat we zien dat regels ondernemend gedrag en passende oplossingen in de weg kunnen zitten en daarmee ook snelheid, transparantie en service. Bevoegdheden en verantwoordelijkheden willen we daarom zo laag mogelijk in de organisatie leggen.

Benieuwd hoe het er bij ons aan toe gaat? Kom dan eens een dag meelopen in de organisatie, of stagelopen. Neem hiervoor contact op met de afdeling HR via telefoonnummer 0255 567875. Leuk om je te ontmoeten!

Wat biedt de Gemeente Velsen?

Het gemeentehuis van Velsen staat in IJmuiden. Het is voor een deel een Rijksmonument , in 1966 gebouwd naar een ontwerp van architect W.M. Dudok. Karakteristiek zijn de grote raampartijen en de 50 meter hoge klokkentoren waarin de beiaardier nog wekelijks speelt.

Het gemeentehuis is goed (rolstoel)toegankelijk en centraal gelegen in het centrum van IJmuiden. Je bereikt ons gemakkelijk per bus (o.a. vanuit Amsterdam Sloterdijk in de spits iedere 10 minuten, reistijd 30 min.), trein (10 min. fiets/bus) en auto (ruime, gratis parkeergelegenheid om de hoek)

In het gemeentehuis kun je met je collega's eten in het gezellige bedrijfsrestaurant, je fiets stallen in een inpandige fietsenstalling, je omkleden/douchen, heerlijke koffie drinken in de verschillende koffiecorners en in alle rust werken in een concentratieruimte.

Naast uitdagende opdrachten en fijne collega’s bieden wij de onderstaande arbeidsvoorwaarden:

  • Flexibele werktijden (36-urige werkweek, te verdelen over 4 dagen).
  • Flexwerkplekken.
  • Arbeidsvoorwaarden die geregeld zijn in de cao voor de gemeenten.
  • Een individueel keuzebudget van 17,05% van het bruto salaris in te zetten voor verschillende doeleinden.
  • Een uitgebreid introductieprogramma bestaande uit een ‘buddy’ die klaarstaat voor al je vragen, een kennismakingsborrel met je nieuwe collega’s, een introductietour met de fiets door de Gemeente Velsen en een uitgebreide evaluatie van je proeftijd. Per vacature wordt bekeken of een assessment en/of screening nodig is. Uiteraard word je hierover van tevoren geïnformeerd.

Overzicht vacatures

Stageplaatsen

Velsen helpt graag jong talent op weg. 

Lees meer over onze stageplaatsen

Tijdelijke opdrachten

Voor korte opdrachten zijn wij regelmatig op zoek naar tijdelijk personeel. 

Lees meer over onze tijdelijke opdrachten