Waar mag ik parkeren met een gehandicaptenkaart binnen Gemeente Velsen?

Wanneer u in het bezit bent van een gehandicaptenparkeerkaart gelden een aantal andere regels ten aanzien van het parkeren van uw voertuig.

  • met de kaart goed zichtbaar achter de voorruit mag u onbeperkt parkeren op algemene invalidenparkeerplaatsen;
  • met de kaart én een parkeerschijf goed zichtbaar achter de voorruit mag u maximaal 4 uur gratis parkeren op een betaalde parkeerplaats (bij betaalde parkeerplaatsen in privé-bezit dient wel betaald te worden);
  • met de kaart én een parkeerschijf goed zichtbaar achter de voorruit mag u maximaal 3 uur parkeren op een plek waar een parkeerverbod geldt, mits het overige verkeer hiermee niet in gevaar wordt gebracht;
  • met de kaart goed zichtbaar achter de voorruit mag u onbeperkt parkeren binnen een blauwe zone (waar normaal gesproken dus een parkeerschijf benodigd is).

Gehandicaptenparkeerkaart aanvragen

Als u gehandicapt bent, kunt u in aanmerking komen voor een gehandicaptenparkeerkaart. Deze kaart is van minimaal 6 maanden tot maximaal vijf jaar geldig in Nederland en alle landen van de Europese Unie. Met een gehandicaptenparkeerkaart mogen gehandicapten (en vervoerders van AWBZ-instellingen die bewoners vervoeren) parkeren op algemene parkeerplaatsen, bij parkeermeters, op gehandicaptenparkeerplaatsen en onder bepaalde voorwaarden op plaatsen waar een parkeerverbod geldt. Meer informatie over de verschillende soorten gehandicaptenparkeerkaarten en of u in aanmerking komt voor een gehandicaptenparkeerkaart vindt u op het Digitale Loket (hieronder)

Individuele gehandicaptenparkeerplaats

Als u gehandicapt bent, kunt u bij de gemeente een aanvraag tot aanleg van een gehandicaptenparkeerplaats indienen. Een gehandicaptenparkeerplaats kan worden gerealiseerd bij de woning en/of de werkplek (binnen de gemeente). Of u in aanmerking komt voor een individuele gehandicaptenparkeerplaats hangt af van uw mobiliteit en de verkeerssituatie ter plekke. Meer informatie over de aanvraag van een individuele gehandicaptenparkeerplaats en of u hiervoor in aanmerking komt vindt u hier: dloket.velsen.nl/gehandicaptenparkeerplaats.

Centrale regelgeving vanuit de overheid vindt u op decentrale.regelgeving.overheid.nl.

Gehandicaptenparkeerkaart (voor instellingen)

Gehandicaptenparkeerkaart of-plaats