John van Dijk Fonds

Het gemeentebestuur neemt beslissingen die direct invloed hebben op het dagelijks leven van iedereen. Het John van Dijk Fonds is opgericht door de gemeenteraad van Velsen met als doel jongeren meer te betrekken bij de politiek. Maar ook om te laten zien hoe het bestuur werkt en wat voor invloed jongeren daar op kunnen uitoefenen.

John van Dijk Fonds

 

Zo werkt de Gemeente Velsen

Het gemeentebestuur neemt beslissingen die direct invloed hebben op het dagelijks leven van iedereen. Ook op jouw leven. Zo zorgt de gemeente onder meer voor onderwijs en woningbouw, maar ook voor sport- en culturele voorzieningen zoals het zwembad, de bibliotheek en de Stadsschouwburg, maar gaat ook over bv hangplekken, voetbalveldjes en skatebanen.

Wil je weten hoe de gemeenteraad werkt? Lees 'Zo werkt de Gemeente'.

Wie was John van Dijk?

John van Dijk werd in 1990 op 26 jarige leeftijd raadslid van de gemeente Velsen. Op 30 april 2001 is hij overleden na een lange en slopende ziekte. John is een raadslid geweest dat op ongewone wijze opkwam voor ideeën van jongeren.

Door zijn inzet, enthousiasme en door het inschakelen van zijn netwerken heeft hij jongeren enthousiast gemaakt voor de politiek. Bij zijn inzet voor jongeren heeft nooit de partijpolitiek voorop gestaan.

Wat is het John van Dijk Fonds?

Het Fonds is opgericht door de gemeenteraad van Velsen met als doel jongeren meer te betrekken bij de politiek, maar ook om te laten zien hoe het bestuur werkt en wat voor invloed je daar op kan uitoefenen. Ook als jongeren!  Als Fonds komen we dan ook graag in contact met jou. Heb je nou een fantastisch idee voor jouw omgeving en ben je tussen de 14 en de 21? Laat dan wat van je horen.

Wij zijn te vinden op Twitter, Facebook en Instagram.